1. Haberler
  2. istanbul
  3. Kadıköy Belediyesi, Yangınla Tahrip Edilen Erguvan Parkı’nı Yeniden İnşa Etti

Kadıköy Belediyesi, Yangınla Tahrip Edilen Erguvan Parkı’nı Yeniden İnşa Etti

featured
service

Kadıköy Belediyesi, Sahrayıcedit Mahallesi’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan Erguvan Parkı’nı yenileyerek mahalle sakinlerinin kullanımına sundu. 28 Nisan Pazar günü meydana gelen yangında parkın oyun grubu ve kauçuk zemini zarar görmüştü. Yangının ardından Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, parkı eski haline getirmek için hızlı bir şekilde çalışmalara başladı.

“Eskisinden Daha İyi Hale Getirdik”

Kadıköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Serpil Bayram, parkta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bayram, “Yaklaşık 1 ay önce parkımızda bir yangın çıktı. Bu yangın esnasında oyun gruplarımız, ağaçlarımız ve yer zemini yakıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak gelip tespit çalışmaları yaptık. Ağaçlarımızı budadık, oyun grubunu söktük, yer döşemesini kaldırdık, oyun grubu yerine takıldı. Şu haliyle parkımızı eskisinden daha iyi hale getirdik, çok da güzel olduğunu düşünüyoruz,” dedi.

Mahalle Sakinlerinden Teşekkür

Yangına tanık olan mahalle sakini Şehri Şengül, olay anını ve sonrasında yaşananları anlattı. Şengül, “O gün sabah saat 8.30 sularında bir patlama duyduk. İnşaat çalışması var. Kalaslar, odunlar düştü zannederek fazla dikkate almadık. Ama karşı komşum, ‘Arabalarımız tam parkın dibinde, araçlarınızı çekin yangın var,’ dedi. O esnada insanlar ve itfaiye geldi. Onlar hemen müdahale ettiler, yangın yayılmadı. Allah’tan ağaçlara bir şey olmadı,” dedi.

Yangın sonrası belediye ekiplerinin hızlı müdahalesini ve parkın yenilenmesini takdir eden Şehri Şengül, Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür etti. Şengül, parkın mahallede özel bir alan olduğunu belirterek, “Burası güzel, nefes alacağımız bir park,” dedi.

Erguvan Parkı Yeniden Açıldı

Yangınla tahrip olan Erguvan Parkı, Kadıköy Belediyesi’nin titiz çalışmaları sonucu eskisinden daha iyi bir hale getirildi. Park, çocukların güvenle oynayabileceği yeni oyun grubu ve düzenlenmiş zeminiyle mahalle sakinlerine yeniden hizmet vermeye başladı.

Kadıköy Belediyesi, Yangınla Tahrip Edilen Erguvan Parkı’nı Yeniden İnşa Etti
Yorum Yap