Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu: 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak

featured
service

Jandarma Genel Komutanlığı, 2024 yılında toplam 6,940 sözleşmeli uzman erbaş alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İşte başvuru süreci ve önemli detaylar;

Başvuru Tarihleri ve Şartları

Başvurular https://www.jandarma.gov.tr internet adresinden “İşlemler” ‘‘Personel / Öğrenci Alım Başvuru ve Sonuçları’’ kısmından Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla 18 Eylül – 02 Ekim 2023 (Saat 23.59’a kadar) tarihleri arasında yapılabilecek.

Başvuru yapacak adayların 2022-2023 KPSS puanına sahip olmaları gerekmektedir. KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapamayacaklar. Lisans mezunu adaylardan her iki yıl için sınav notu olanların yüksek olan puanı kullanılacak. Ayrıca, şehit veya vazife malulü eş ve çocuklarının başvurabilmesi için genel adaylara belirlenen KPSS taban puanının en az %80’ini almış olmaları gerekmektedir.

Adayların mezuniyeti ile KPSS puan türünün uyumlu olması gerekmektedir. Uyumlu olmayan başvurular kabul edilmeyecek.

Başvuru Branşları ve Kontenjanlar

Başvuru yapacak adaylar, öğrenim seviyelerine göre tek tercih yapabileceklerdir. Jandarma branşı (6,612 kontenjan) için bölüm ve program şartı aranmadan tüm lisans, ön lisans ve ortaöğretim (lise) mezunları başvurabilecek. Diğer branşlar (At bakıcısı, bot serdümeni, sıhhiyeci, muhabere, uçak/helikopter teknisyen yardımcısı ve havacılık itfaiyecisi) için belirtilen branş ve kontenjanlara göre başvurular yapılabilecek.

Sınav ve Sonuçlar

Başvurusu uygun değerlendirilen adaylardan Tablo-1‘deki branşlara göre kontenjan miktarının 10 katı aday, sınava çağrılacak. Sınav tarihleri PTS’de “Sonuç Bilgileri” bölümünden yayımlanacak. Adaylara posta ile tebligat yapılmayacak ve sınav tarihleri değiştirilemeyeceğinden adaylar belirtilen tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunacak.

Jandarma Genel Komutanlığı, uzman erbaş adaylarına, kurumun ihtiyaçlarına göre diğer branşlarda da görevlendirilebileceğini belirtti. Başvuruların sonuçları ve sınav detayları ilerleyen tarihlerde adaylara bildirilecek.

Başvuru Klavuzu

2024 Yılı Jandarma Genel Komutanlığına Sözleşmeli Jandarma Uzman Erbaş Teminine yönelik başvuru kılavuzu için burayı tıklayın!

Jandarma Genel Komutanlığı duyurdu: 6 bin 940 sözleşmeli uzman erbaş alımı yapılacak

Yorumlar kapalı.