İzmir Boşanma Avukatı

featured
service

Boşanma davaları konusunda uzmanlık sağlamış olan İzmir boşanma avukatı; anlaşmalı boşanma davaları, çekişmeli boşanma davaları, boşanma sonrası velayet, boşanma sonrası mal paylaşımı, evlilik sözleşmesi vb. boşanmaya dair her konuda profesyonel yardım sunmaktadır.

Boşanma davaları için avukat tutulması mecburi değildir. Ancak kişiler ihtiyaç duydukları hukuk desteğini profesyonel kişilerden almayı tercih etmektedirler. Özellikle boşanma davalarının uzun ve detaylı prosedürleri nedeniyle profesyonel ve deneyimli avukatlardan yardım almak önem arz etmektedir. Tarafların hak kaybına uğramamaları adına, alanında deneyimli ve bilgili avukatlarla çalışarak uygun protokol hazırlığı ve dosya takibi süreçlerini yönetmeleri tavsiye edilmektedir. Bu profesyonel kurumda vekili olunan tarafın hakları korunup kollanarak hukuksal sürece uygun halde davanın ilerlemesi ve gerekli olan delillerin usule uygun toplanıp sunulması sağlanmaktadır. Bu şekilde dava takibi yapılarak vekilin çıkarları ve hakları en iyi şekilde korunmaktadır.

Boşanma Davalarında Hukuk Desteği

Anlaşmalı ve çekişmeli olarak 2 türe ayrılan boşanma davaları aile mahkemesi kurumunda yapılmaktadırlar. Çekişmeli boşanma davası olarak nitelendirilen boşanma davalarında taraflar tazminat, velayet gibi konularda anlaşmazlığa düşen taraflar nedeniyle bu şekilde isimlendirilerek anlaşmalı boşanma davasından ayrılırlar. Aynı zamanda taraflardan birinin boşanmaktan yana olmaması da mümkündür. Ancak anlaşmalı boşanma davalarında iki taraf da nafaka ya da velayet gibi konularda ortak yol bulmuş olarak mahkemeye başvuruda bulunurlar. Bu anlaşma protokol ile sağlanmaktadır. İzmir boşanma avukatı en uygun prosedürün takibini profesyonelce yürütmektedir.

Boşanma Davası Sebepleri

Boşanma davalarının genel olarak;

  • Evlilik yükümlerinde ihlal
  • Aldatma,
  • Onur kırıcı tavır ve davranış,
  • Taraflardan birinin suç işlemiş olması,
  • Geçimsizlik,
  • Haysiyetsiz hayat sürme,
  • Terk etme,
  • Akıl sağlığı problemleri vb. nedenlerden dolayı açıldığı söylenebilmektedir.

Aile içerisindeki uyuşmazlıklar nedeniyle tarafların zarar görmesi muhtemeldir. Nişan, evlilik sözleşmeleri, boşanma sırasında malların paylaşımı, çocukların velayetini alacak olan tarafın belirlenmesi, nafaka hakları ve nafaka ödemeleri, taraflar arası zarar görme durumlarının çözülmesi ve benzeri her konuda vekile en güncel mevzuatlar ve hukuki kurallar doğrultusunda hizmet verilmektedir.  Bu nedenle, İzmir boşanma avukatı tavsiye söz konusu olduğunda yasal doğrultular eşliğinde en sağlıklı sonuçlara ulaşmak için tavsiye edilmesi kaçınılmazdır.

Boşanma Davası Sürecinde Doğru Destek

Boşanma davası açılış sürecinde dava açan tarafça harçlar, tebligat postası giderleri ve masrafları için avans yatırmak zorundadır. Ancak dava avukat aracılığıyla açılıyorsa bu işlemlerin tümü avukat tarafından gerçekleştirilir.

Nafaka hususunda, hakimlerin göz önünde bulundurdukları belirli hususların sağlanıyor olması önemlidir. Kişilerin kazanç yolları ve miktarları, ortalama harcama miktarları, evlilik sırasında kurulan yaşam standardı gibi hususlar ile nafaka miktarları ve mal paylaşımı kararları verilir. Bu noktalarda sizin çıkarlarınızı koruyabilecek ve belgelerle kanıt oluşturabilecek bir avukat yardımı almanız süreçler boyunca yıpranmanızın ve haksızlığa uğramanızın önüne geçer. Dava sonunda en etkili sonucu alabilmek için boşanma avukatı İzmir konusunda iletişime geçebilirsiniz. 

İzmir Boşanma Avukatı