1. Haberler
  2. Haberler
  3. Türkiye
  4. Siyaset
  5. İYİ Parti Bursa: Bursa Yönetilemiyor!

İYİ Parti Bursa: Bursa Yönetilemiyor!

featured
service
0
Paylaş

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “2025 Yılı Yerel ve Genel Değerlendirme Toplantısı”nda kentin ulaşım, altyapı, çevre ve kentsel dönüşüm gibi konuları masaya yatırıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı İsmail Kaya, Bursa’nın potansiyeline rağmen çözüm bekleyen sorunları olduğunu belirtti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, kentin sanayi ve tarım gücüne karşın yatırımlardan yeterli payı alamadığını ifade etti. Kaya, “Bursa sahipsiz değildir. Milletvekillerimiz Ankara’da Bursa’nın sesi ve vicdanı olmaya kararlılıkla devam ediyor. Bizler günü kurtaran değil, geleceği inşa eden bir anlayışla hareket ediyoruz. Bursa için, Türkiye için sorumluluk almaktan geri durmuyoruz” dedi.

İsmail Kaya, konuşmasında Bursa’nın ulaşım sorunlarına şehir içi ve şehirlerarası bağlantılar olmak üzere iki ana başlıkta değindi. Hızlı tren projesindeki gecikmelere ve Yenişehir Havalimanı’ndaki yetersizliklere dikkat çeken Kaya, “Koskoca kentin ulaşımı dün de arap saçıyken, bugün de arap saçıdır. Sabahın erken saatlerinde dahi ulaşım bir çileye dönüşmüş durumda” ifadelerini kullandı. Kaya, ayrıca kentteki metro, metrobüs ve finiküler projelerinin de zamanında tamamlanmadığını sözlerine ekledi.

Kentsel Dönüşüm ve Çevre Problemleri Vurgulandı

Toplantıda, deprem riski taşıyan Bursa’da kentsel dönüşümün önemi üzerinde duruldu. İl Başkanı Kaya, 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’nın güncellenmemesini eleştirerek, plansız dönüşüm ve imar uygulamalarındaki sorunların devam ettiğini söyledi. Hava kirliliğine de değinen Kaya, “Hava kirliliğinin çözümü vatandaşa maske dağıtmak değildir. Çözüm, kirleten kaynakları tespit etmek ve caydırıcı önlemler almaktır. Bu anlayışla devam edildiği sürece, billboardları süsleyen “Gülümseyin Bursa’dasınız” sloganının yerini “Bursa’da hava kirliliği uyarısı” tabelalarının alması kaçınılmazdır” şeklinde konuştu. 

TBMM’deki Çalışmalar Aktarıldı

Toplantıda söz alan İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu ise, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Bursa’nın gündemine ilişkin yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgi verdi. Türkoğlu, 2025 yılında Bursa ile ilgili 205 soru önergesi, 11 araştırma önergesi, 75 genel kurul konuşması, 21 komisyon konuşması ve 4 kanun teklifi sunduğunu belirtti. Türkoğlu, parti ayrımı yapmaksızın Bursa’nın genel menfaatleri için çalışmaya devam edeceğini ifade etti.

Adiviye ELBAŞ – gazeteabc / BURSA (İGFA) 

İYİ Parti Bursa: Bursa Yönetilemiyor!
+ - 0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.