1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul Merkezli 27 İlde FETÖ Operasyonu: 71 Gözaltı

İstanbul Merkezli 27 İlde FETÖ Operasyonu: 71 Gözaltı

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 27 ilde FETÖ’ye yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 71 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, İEM Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar sonucunda hayata geçirildi.

Operasyonlar İstanbul başta olmak üzere Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Bolu, Çanakkale, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Manisa, Malatya, Muş, Sakarya, Sivas, Tekirdağ, Amasya, Aydın, Bursa, Mersin ve Zonguldak illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Yakalanan şüpheliler arasında aktif kamu görevlileri ve özel sektör çalışanları da yer alıyor.

Yapılan tespit ve incelemelere göre şüphelilerin FETÖ’ye üye oldukları, örgüte ait şirketlerde daha önce çalıştıkları, örgütün gizli haberleşme yöntemini kullandıkları ve örgütün emniyet mahrem yapılanması içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösterdikleri belirlendi.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kastedenlere karşı mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Merkezli 27 İlde FETÖ Operasyonu: 71 Gözaltı