İstanbul Bilimsel Danışma Kurulu bayram yoğunluğuna karşı uyardı

featured
service
İstanbul Bilimsel Danışma Kurulu bayram yoğunluğuna karşı uyardı 1

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilimsel Danışma Kurulu, Kurban Bayramı’nda oluşacak yoğunluğun, salgın riskini arttırabileceğine dikkat çekti. Kurul, tedbir olarak da “Kurbanlar, yetiştirildiği yerde kesilsin” tavsiyesinde bulundu.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Danışma Kurulu, Kurban Bayramı öncesinde bir araya geldi. Kurban Bayramı hazırlıklarının, pandemi tedbirleri kapsamında ele alınması gerektiğini vurgulayan Kurul, önemli tavsiyelerde bulundu.

İNSAN TRAFİĞİNİN ARTMASI RİSK OLUŞTURUYOR

Yıllara göre farklılık göstermesine karşın, bayram süresince ülke genelindeki hayvan varlığının yüzde 5’inin Kurban Bayramı’nda kesildiğini belirten Kurul, “Kesimin kayıtlı ve ya kayıtsız olmak üzere yaklaşık yüzde 8-10’u İstanbul’da yapılmaktadır. Bu nedenle İstanbul’da alınacak önlemlerin daha da sıkı olması ve denetlenmesi her zamankinken önemli bir hale gelmiştir. Geleneksel kurban alışkanlıkları nedeniyle vatandaşlarımız, kurbanı satın alırken, kesim işlemi yapılırken, ihtiyaç sahiplerine dağıtımı gerçekleştirirken sıklıkla bir arada bulunacaklar. Bu durum insan trafiği arttıracak ve Covid-19’un bulaştırılması açısından önemli bir risk oluşturacaktır” dedi.

Kurban Bayramı sebebiyle hareketliliğin 1 milyon kişiyi aşacağı belirtilen açıklamada, “Bu insanların eve döndüğünde aile bireylerine teması ile kaçınılmaz olan kurban merasimleri düşünüldüğünde sayı ve riskler katlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

İstanbul Bilimsel Danışma Kurulu bayram yoğunluğuna karşı uyardı