1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, 54. Yılını “Renkler Gecesi” Gösterisiyle Kutladı

Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, 54. Yılını “Renkler Gecesi” Gösterisiyle Kutladı

featured
service

Türkiye’nin en köklü halk dansları topluluklarından biri olan Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, 54. yılını “Renkler Gecesi” gösterisiyle kutladı. MEB Şura Salonu’nda gerçekleşen etkinlik, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

1970 yılında kurulan Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, Anadolu’nun zengin kültürünü danslarıyla harmanlayarak MEB Şura Salonu’nu dolduran izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Yıldızlar, Gençler ve Yetişkinler kategorilerinde sahne alan 200’den fazla dansçı, Anadolu’nun farklı ve renkli esintilerini sanatseverlerle buluşturdu.

Gösterinin her anı izleyiciler tarafından büyük beğeniyle karşılandı. Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, sahne performanslarıyla kültürel mirasımızı yaşatırken, aynı zamanda görsel bir şölen sundu. Gecede sergilenen danslar, Anadolu’nun farklı bölgelerinden motifler taşıyarak izleyicilere adeta bir kültür yolculuğu yaptırdı.

Kurulduğu günden bu yana Dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarına imza atan Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu yeni dansçı adaylarıyla yeni başarılara adım atmaya hazırlanıyor.

Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu, 54. Yılını “Renkler Gecesi” Gösterisiyle Kutladı
Yorum Yap