1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi’nden Üreten Eller Pazarı

Çankaya Belediyesi’nden Üreten Eller Pazarı

featured
service

Çankaya Belediyesi, Çankaya Evleri’nde yıl boyunca eğitim alan kursiyerlerin el emeği ürünlerini sergileme ve satışa sunma fırsatı bulduğu Üreten Eller Pazarı’nı 8-9 Haziran tarihlerinde Uğur Mumcu Parkı’nda düzenledi. Etkinlik, 27 Çankaya Evi’nden katılan kursiyerlerin ürünleriyle Başkentlilerin büyük ilgisini çekti.

El Emeği Göz Nuru Ürünler Görücüye Çıktı

Çukurambar Öğretmenler Caddesi’nde bulunan Uğur Mumcu Parkı’nda kurulan stantlarda, takıdan dikişe, seramikten örgüye, deri çanta ve aksesuardan amigurumi oyuncaklara kadar çeşitli el yapımı ürünler satışa sunuldu. 260 kursiyerin stant açtığı Üreten Eller Pazarı, hafta sonu boyunca ziyaretçi akınına uğradı.

İleri Dönüşüm Standında Çevre Dostu Ürünler

Çankaya Belediyesi, kursiyerlerine sadece el becerileri kazandırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında da farkındalık yaratıyor. Çankaya Evleri’nde oluşturulan atölyelerde eski ve kullanılmış malzemeler yeniden değerlendirilerek çevre dostu ürünlere dönüştürülüyor. Üreten Eller Pazarı’nda sergilenen bu ürünler, maliyetsiz ve çevre dostu üretimin güzel örneklerini oluşturdu.

27 Çankaya Evi’nde ekim ayında başlayan eğitimler, yılsonu sergileri ve Üreten Eller Pazarı ile meyvelerini verdi. Her yaştan Çankayalının ilgi gösterdiği eğitimlerde; el sanatları, dikiş, resim, seramik, rölyef, takı tasarımı, deri, çini, makrome ve hasır örme gibi çeşitli alanlarda beceriler kazandırıldı. Kursiyerler, ürettikleri el emeği ürünleri sergileyerek ve Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği pazarda satışa sunarak hem el becerilerini tanıtmanın hem de bu ürünleri gelire dönüştürmenin mutluluğunu yaşadı.

Çankaya Belediyesi’nden Üreten Eller Pazarı
Yorum Yap