Hasyurt Tarım Fuarı 27. kez kapılarını açıyor

featured
service

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Türkiye’nin ilk tarım fuarı olan ve bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan Hasyurt Tarım Fuarı’nın 8-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Başkan Böcek, tarım sektörünün tüm paydaşlarını fuara davet ederek, desteklerinin yeni dönemde de artarak devam edeceğini vurguladı.

27. Hasyurt Tarım Fuarı’nın tanıtımı için Antalya Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in yanı sıra Antalya Tarım Konseyi ve Antalya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Özçetinkaya ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen katıldı.

    Başkan Böcek, toplantıda yaptığı konuşmada, ikinci döneminin ilk basın toplantısında, 31 Mart yerel seçimlerinde destek veren ve vermeyen tüm Antalyalılara teşekkür ederek, herkesin başkanı olacağını belirtti. Ayrıca, tarım sektörüne sundukları desteklerin devam edeceğini ve Antalya’nın üretmesiyle Türkiye’nin kazanacağını vurguladı.

    Fuarın tarım sektörü için son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Böcek, geçtiğimiz yıl 24 bin 352 ziyaretçinin katılım sağladığı fuarda bu yıl 100 civarında firmanın katılımı ile 50 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini söyledi. Ayrıca, fuar boyunca paneller ve yarışmalar düzenleneceğini belirtti.

    Antalya Tarım Konseyi Başkanı ve ATB Başkanı Ali Çandır ise, fuarın sektördeki yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri tanıtmayı amaçladığını söyledi. Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi ise, Finike Portakalı’nın hak ettiği değeri bulması için fuarın önemli bir platform olduğunu vurguladı.

    PANELLER VE YARIŞMALAR DÜZENLENECEK

    27. Hasyurt Tarım Fuarı’nın ilk günü 8 Mayıs Çarşamba saat 14.00’te Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım moderatörlüğünde “Söz Çiftçide Programı” düzenlenecek. İkinci gün, 9 Mayıs Perşembe günü saat 11.00’de Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliğinde budamadan, hastalıklar ile mücadeleye, fizyolojiden reçel yapımına kadar birçok bilginin sunulacağı “Narenciye Yetiştiriciliği” paneli gerçekleştirilecek. İkinci gün, saat 14.00’te ATB Basın Danışmanı Vahide Emel Yanık’ın moderatörlüğünde bölgedeki ziraat odası başkanlarının katılımıyla “Batı Antalya Tarımı” panelinde bölgenin sorunları ele alınacak. Üçüncü ve son gün 10 Mayıs Cuma saat 11.00’de Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Seda Özel’in moderatörlüğünde “TARIM-GES Uygulamaları” paneli düzenlenecek. Saat 14.00’te ise, Finike, Kumluca, Demre, Kaş, Elmalı ve Korkuteli’nden katılacak çiftçi ailelerimiz ile “Çiftçi Aileler Yarışıyor Ödüllü Bilgi Yarışması” düzenlenecek. Yarışmada birinciye 10 bin TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye 5 bin TL, özel ödül olarak katılımcı her aileye 2.500 TL para ödülü ile toplam 30 bin TL para ödülü dağıtılacak.

    Hasyurt Tarım Fuarı 27. kez kapılarını açıyor