1. Haberler
  2. Spor
  3. Fenerbahçe
  4. Fenerbahçe-Lyon Maçı Yarın… İsmail Kartal: “Yarınki Stratejimizi Belirledik. Rakibimize Saygı Duyuyoruz”

Fenerbahçe-Lyon Maçı Yarın… İsmail Kartal: “Yarınki Stratejimizi Belirledik. Rakibimize Saygı Duyuyoruz”

featured

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ve milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turları kapsamında Olympique Lyon ile oynanacak karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal, “Onların daha önce oynadıkları maçları takip ettik. Hepsini biliyoruz. Sparta Prag ve hazırlık karşılaşmalarını izledik. Yarınki stratejimizi belirledik. Rakibimize saygı duyuyoruz” dedi.

“En Büyük Hedefimiz Şampiyonlar Ligi”

Toplantıda ilk olarak söz alan ve takımın Avrupa arenasındaki beklentilerini değerlendiren Kerem Aktürkoğlu, “Fenerbahçe olarak, camia olarak beklentimiz tabii ki Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek. Uzun zamandır hem taraftarımızın hem de camiamızın en büyük hedefi bu. Önümüzde iki tane 90 dakika var ama biz maç maç gideceğiz. Öncelikle ilk maç için güzel bir avantaj elde etmek istiyoruz. Sonrasında diğer maçımıza odaklanacağız. Umuyorum hedefimiz olan Şampiyonlar Ligi’ne katılma konusunda güzel bir başarı elde ederiz” dedi.

Süper Lig’in ilk haftasında alınan mağlubiyete ve takım üzerindeki beklenti baskısına da değinen genç oyuncu, “Lige iyi başlamak istiyorduk, başaramadık, olmadı. Bu sorumluluk da bize ait. Bu konuda gerekli dersleri çıkardığımızı düşünüyorum. Hem hocamız soyunma odasında bizlerle konuştu hem de bizler oyuncu grubu olarak kendi aramızda konuştuk. Tabii ki lige iyi başlamak önemliydi. Ama olmadı ancak önümüzde reaksiyon verebileceğimiz bir maç var. Üstelik çok önemli bir maç var ve bu da yarınki maç! Ben umuyorum ve inanıyorum ki bunu yapabilecek bir kaliteli takıma sahibiz. Yarın da en güzel şekilde bunu yapacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe’de oynuyorsanız tabii ki baskı olacak. Baskı olmuyorsa zaten sıkıntı var. Büyük takımda oynuyorsanız ve büyük futbolcuysanız baskıları güzel idare edebilmeniz gerekiyor. Ben, baskıları olumsuz olarak görmüyorum, tam aksine bir fırsat olarak görüyorum. Çünkü hem şampiyonluk hasreti hem de Şampiyonlar Ligi hasreti var. Bunu başarabilen bir ekibin parçası olarak keyif almak bence bu baskıyı olumlu tarafa çekebilmek… Ben hayatta her zaman bu şekilde düşünerek futbol oynadım. Yarınki maçta da takım arkadaşlarıma sonuna kadar güveniyorum, camiamıza güveniyorum, taraftarımıza güveniyorum ve tabii ki hocamıza güveniyorum. Aynı şekilde hocamız da bizlere güveniyor. Yarın da çok güzel bir sonuç alarak güzel bir avantaj elde etmek istiyoruz. İnşallah bunu başarabiliriz” diye konuştu.

“Önemli olan bireysel performanslardan ziyade takımın başarısı”

Savunma hattında birlikte görev yaptığı genç oyuncularla iletişimi hakkındaki soruları yanıtlayan Aktürkoğlu, “Benim oynadığım bütün takım arkadaşlarımdan saha içerisinde öğrendiğim farklı şeyler oluyor. Ben de dâhil olmak üzere kimin oynadığı çok önemli değil. Bizim camia olarak, takım olarak bir hedefimiz var. Bu doğrultuda sahaya neler verebiliriz, bunun konuşmalarını yapıyoruz. Levent ve Archie, benden yaşça küçük oldukları için de sürekli onlarla konuşuyorum, iletişim halindeyim. Onların benden istediklerini, benim onlardan istediklerimi konuşuyoruz. Saha içinde de kiminle oynarsam oynayayım iyi anlaştığımı düşünüyorum. Hepimiz takımımıza katkı vermek istiyoruz ki katkı vermek için mücadele ediyoruz. Önemli olan bireysel performanslardan ziyade takımın başarısıdır! Bence gayet iyi ilerliyoruz. Son maç hepimiz için bir nazarlık olsun. İnşallah yarın bunu bir reaksiyon olarak olumlu şekle çeviririz” ifadelerini kullandı.

Kamuoyundan zaman zaman yöneltilen eleştirilere yönelik bakış açısını paylaşan milli futbolcu, “Büyük ihtimalle benim eleştirilmediğim hiçbir dönem yoktur. O yüzden ben, eleştirileri hiç olumsuz olarak kendime yüklemek istemiyorum. Her konuda bunu bir fırsat olarak görüyorum. Eleştirildiğiniz zaman bunu olumlu tarafa çevirebilecek olan sizsiniz. Futbolda her zaman iyi günler yok, kötü günler de var. Bu kötü günlerde büyük oyunları, büyük takımları ayıran şey de zor zamanlarda verdikleri reaksiyonlardır. Ben de takımım da bu konuda bu zamana kadar hep olumlu reaksiyon verdiğimizi düşünüyorum. Yarın da bu büyük bir fırsat. Sizlerin de söylediği gibi eleştiri olmuştur, oldu. Ama o maç bitti, şimdi önümüzde reaksiyon verebileceğimiz çok önemli bir Lyon maçı var. Bu maçtan güzel bir sonuç alırsak tekrardan bu havayı da olumlu tarafa çekebileceğimizin de farkındayız” şeklinde konuştu.

“Kim oynarsa oynasın taraftarımız için en güzel şekilde mücadele edecek”

Hücum hattında görev yapan santrforlarla olan oyun uyumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Aktürkoğlu, “Pivot santrforla, hayatı boyunca hep santrfor oynamış biriyle oynamak her futbolcu için çok daha değerlidir. Tabii ki ben de daha rahat edebiliyorum, o profilde oynayan futbolcularla. Ama geçen sene de bu senenin başında da Talisca, 4 maçta 4 gol attı. Takımın en golcü oyuncusu ve ona haksızlık olur. Talisca belki forvet oynayan oyunculardan daha iyi performans sergiliyor. O yüzden hiç kimseye haksızlık yapmadan saha içinde oynadığım her futbolcuyla, her takım arkadaşımla olumlu, iyi şekilde anlaştığımı düşünüyorum. Zaman zaman istediğimiz performansları sahaya yansıtamıyoruz ama bunu olumlu tarafa çekecek olan da, reaksiyon verecek olan da bizleriz. Yarın da kim oynarsa oynasın takımımız için, camiamız için, taraftarımız için en güzel şekilde mücadele edecektir” dedi.

Takımdan ayrılan Fred’in ardından 7 numaralı formayı tercih etme sürecini anlatan Aktürkoğlu, “7 numarayı seviyorum, özel bir nedeni yok. Fred ile de konuşmuştum, o da sağ olsun bu isteğimi olumlu karşıladı. Ayrıldıktan sonra ben giymeyi istedim ve son maçta da giydim. 9 numara biraz santrfor numarası olduğu için biraz baskısı oluyor üzerimde(Gülerek). O yüzden 7 numara iyi” diye konuştu.

Aktürkoğlu, karşılaşma öncesi taraftarlara seslenerek, “Taraftarımızın desteği bizim için çok çok önemli. Hepimizin hedefi, amacı aynı! Yarın da onların desteği bizim için çok önemli çünkü onlar bize çok katkı veriyor. Hem hücumda hem de savunmada ayrı bir güç katıyorlar ve bunu görebiliyoruz. Bu da bize olumlu katkı sağlıyor. Yarınki maçta da taraftarımız sonuna kadar katkı sağlayacaktır. Onların desteğiyle ve katkısıyla da biz, en güzel şekilde sahada performans sergileyip camiamızı, taraftarımızı mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İsmail Kartal: “Avantajlı Çıkacak Bir Futbol Oynayacağız”

Teknik Direktör İsmail Kartal ise rakibin detaylı bir analizini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Son oynadığımız maç sonrası gece yarısı İstanbul’a geldik. Dün ufak bir recovery yaptık. Bu akşam bir antrenmanımız olacak. Dün ekibimizle beraber güzel bir gün geçirdik. Sabahtan akşama kadar tesisten çıkmadık ve hep beraber çalıştık. Rakibimizi inceledik. Onların daha önce oynadıkları maçları takip ettik. Hepsini biliyoruz. Sparta Prag ve hazırlık karşılaşmalarını izledik. Yarınki stratejimizi belirledik. Rakibimize saygı duyuyoruz. İyi ve organize takım. Atletik oyuncuları var. Antrenörleri, Avrupa’da isim yapmış başarılı teknik adamların bir tanesi. Lyon, tecrübeli ve Avrupa’da daha önceki yıllarda mücadele etmiş bir takım olsa da biz de kendi saha ve seyircimizin önünde ikinci maç öncesi avantajlı çıkacak bir futbol oynayacağız. Taraftarlarımızın enerjisine güveniyoruz. Bu maçı yarın birlikte oynamamız gerekiyor. Maç başından sonuna kadar Fenerbahçemiz için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İkinci maç öncesi güzel bir skorla ayrılmayı düşünüyoruz” dedi.

Sahaya yansıtacakları taktiksel anlayış hakkında bilgi veren Kartal, “Oyunun iki bölümü, üç bölümü olacak. Lyon, iyi pas yapan, topu ayağında tutabilen bir takım. Kaleciyi de işin içine sokarak yapıyorlar. Tabii ki ön alan baskılarımız olacak. Yeri geldiğinde ikinci bölgede kompakt takım savunması yapacağız. Yeri geldiğinde geriden oyun kurmalarda da kendi kimliğimizle mücadele edeceğiz. Rakibin önemli oyuncularına ve oyun planlarına göre önlemlerimiz olacak ama asıl hedefimiz kendi işimizi iyi yaparak, buradan iyi sonuç almak istiyoruz” diye konuştu.

“Böyle bir takımla, hepsiyle gurur duyuyorum”

Takımdaki oyuncuların form durumları ve özellikle yeni transferlerin adaptasyon süreçlerine yönelik soruları yanıtlayan deneyimli çalıştırıcı, “Lukaku çok pozitif bir çocuk. Çok çalışmayı seven iyi bir profesyonel. 6 dil konuşabiliyor. Bana dedi ki, ‘Hocam, Türkçe öğreneceğim. 3 ay sonra beraber Türkçe konuşacağız.’ Ben de ‘tamam’ dedim. Bu kadar açık ve özgüvenli. Tabii ki eksiklikleri var ve %100 hazır değil ama Avrupa listesinde var. Yarınki maç kadrosunda olacak. %100 oynayacak durumda değil ama maçın gidişatına göre kullanabiliriz. Talisca ile kampa başladığımız günden beri beraber çalışıyoruz. Çok düzgün ve karakterli bir çocuk. Ne söylersem gözümün içine bakıyor ve harfi harfine yerine getiriyor. Oyun içerisinde ne görev istersem yapmaya çalışıyor. Ondan da çok mutluyum. Fenerbahçe için daha fazlasını nasıl veririm diye oyun içinde çok mücadele ediyor. Vedat da %70 civarında hazır. Bu akşamki taktik antrenman belirleyici olacak. Bütün oyuncularımıza çok güveniyoruz. Hepsi kaliteli ve karakterli. Hangi maçta kime görev verirsek o oynuyor diğer oyuncu da ona saygıyla bakıyor. Böyle bir takımla, hepsiyle gurur duyuyorum. Ederson yarın kadroda olacak ve şu an oynayabilecek durumda” açıklamasında bulundu.

Orta sahada görev alacak isimlere ilişkin planlamasını aktaran Kartal, “Güçlü bir orta saha kurgusu. (Guenduzi, Kante, İsmail) Artıları da olabilir, eksileri de olabilir. Hepsinin matematiğini bütün antrenör ekibimizle yapıyoruz. Şu anda o konuda bir karar vermedik. Bu akşamki taktik antrenman sonrası karar vereceğiz” dedi.

Yabancı basından Romelu Lukaku’nun fiziksel durumuna yönelik gelen soru üzerine ise Kartal, “Lukaku şu an %100 hazır değil ama yarın kadroda olacak. Cesur ve cesaretli bir oyuncu. Pozitif. Ondan faydalanmak için transfer ettik. Kendisi çok tecrübeli ve güçlü. Herhangi bir fazla kilosu yok. Birazcık dayanıklılığı ile ilgili sorunu var. Bunu da birkaç hafta içinde ortadan kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Maçın gidişatına göre değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe-Lyon Maçı Yarın… İsmail Kartal: “Yarınki Stratejimizi Belirledik. Rakibimize Saygı Duyuyoruz”
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.