Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve ETİ Lifalif’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali, 15-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak.
Etkinliğin tanıtım toplantısı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve ETİ yetkililerinin katılımıyla Aktif Yaşam Parkı’nda düzenlendi. Toplantıya; Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, ETİ Kurumsal İletişim ve Tüketici İlişkileri Kıdemli Direktörü Dilge Berktaş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nergiz Abacı ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Tezcan Al katıldı.
14 Ülkeden 2 Bin 465 Sporcu Katılacak
Bu yıl “2026 Eskişehir Yılında Ben Koşuyorum” temasıyla düzenlenen etkinliğe, 14 farklı ülkeden toplam 2 bin 465 sporcunun katılacağı açıklandı. Organizasyonda Türkiye’nin yanı sıra Rusya, ABD, İran, Azerbaycan, Bulgaristan, Güney Sudan, Mısır, Güney Afrika, Suriye, Almanya, Endonezya, Etiyopya, Fransa ve İngiltere’den gelen sporcular yer alacak. Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda başlayacak olan maraton kapsamında; 21K Yarı Maraton, 10K Koşusu, Çocuk Koşusu, Paralimpik Koşu ve Şirketler Koşusu olmak üzere farklı kategorilerde yarışlar düzenlenecek.

Etkinlik Programı
Festival boyunca koşuların yanı sıra çeşitli spor aktiviteleri ve seminerler de etkinlik takviminde yer alıyor. Organizasyonun ilk günü olan 15 Ağustos Cumartesi günü, festival etkinlikleri saat 10.00’da Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’nda başlayacak. Gün içerisinde yoga, pilates, zumba gibi grup egzersizleri ile sporcu beslenmesi seminerleri ve atölyeler düzenlenecek; saat 17.00’da ise Çocuk Koşusu gerçekleştirilecek. İkinci gün olan 16 Ağustos Pazar günü ise saat 08.00’de 21K Yarı Maratonu, saat 08.15’te de paralimpik sporcular ile şirket takımlarının da dahil olduğu 10K Koşusu başlayacak. Yarışların ardından düzenlenecek ödül töreni ve çeşitli aktiviteleri içeren kapanış etkinlikleri saat 15.00’e kadar devam edecek.
“Bizim İçin Gurur Kaynağı”
Tanıtım toplantısında söz alan yetkililer, organizasyona dair değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Tezcan Al, “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak sporu yalnızca yarışlardan ibaret görmüyor; sağlıklı yaşamın, sosyal dayanışmanın ve kent kültürünün önemli bir parçası olarak değerlendiriyoruz. Bu anlayışla yıl boyunca her yaştan vatandaşımızı sporla buluşturan çok sayıda etkinlik ve eğitim düzenliyor, aynı zamanda şehrimizi ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarıyla daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte bizlere güç veren en önemli desteklerden biri de isim sponsorumuz ETİ Lifalif olmuştur. Eskişehir’de doğan ve bugün Türkiye’nin en değerli markalarından biri haline gelen ETİ’nin, yine Eskişehir’de düzenlenen uluslararası bir spor organizasyonuna destek vermesi bizim için ayrı bir gurur kaynağıdır. Kendilerine spora ve kentimize verdikleri katkılar nedeniyle teşekkür ediyoruz” dedi.
“Eskişehir’in Uluslararası Alanda Tanıtımına Katkı Sağlayacak”
Organizasyonun kent için taşıdığı değere dikkat çeken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir ise şu açıklamayı yaptı:
“ETİ’nin ana sponsorluğunda düzenleyeceğimiz ETİ Lifalif Uluslararası Eskişehir Yarı Maratonu ve Spor Festivali’ni 15-16 Ağustos tarihlerinde ‘2026 Eskişehir Yılında Ben Koşuyorum’ temasıyla gerçekleştireceğiz. Her yıl büyüyerek yoluna devam eden yarı maratonumuzun tüm hazırlıkları ve uygulama sürecini bu yıl Büyükşehir Belediyesi olarak başından sonuna kadar biz yürütüyoruz. Şehrimizin spor alanındaki gücünü ortaya koyan bu büyük buluşmayı Eskişehir’e yakışan bir organizasyonla gerçekleştirmek için titizlikle çalışıyoruz. Eskişehir; kültürü, sanatı, genç nüfusu, üniversiteleri ve yaşam kalitesiyle Türkiye’nin örnek şehirlerinden biridir. Biz bütün bu değerlerin yanına sporu da güçlü biçimde eklemek istiyoruz. Çünkü spor yalnızca fiziksel bir faaliyet değil; sağlık, dayanışma, özgüven ve birlikte başarma kültürüdür. Türkiye ile birlikte 13 ülkeden sporcuların katılacağı maratonumuz, Eskişehir’in uluslararası alanda tanıtımına önemli katkı sağlayacak. Şehir dışından ve yurt dışından gelecek sporcular, aileleri ve misafirleriyle birlikte konaklama, yeme içme, alışveriş ve kent içi ulaşım başta olmak üzere birçok alanda şehrimize ekonomik canlılık katacaktır. Kısacası bu maratonda atılan her adım yalnızca spor için değil, Eskişehir’in tanıtımı, turizmi ve ekonomisi için de büyük bir değer taşıyacaktır. 2026 yılını ‘Eskişehir Yılı’ ilan ederken hedefimiz, şehrimizin sahip olduğu değerleri daha görünür kılmak ve Eskişehir’i her anlamda daha güçlü biçimde geleceğe taşımaktır. Bu nedenle ‘2026 Eskişehir Yılında Ben de Koşuyorum’ çağrımızı yalnızca sporculara değil, bu heyecana ortak olacak tüm hemşehrilerimize yapıyoruz. Bu büyük organizasyonun ana sponsoru olan, şehrimizin ve ülkemizin gurur kaynağı ETİ’ye gönülden teşekkür ediyoruz. 15-16 Ağustos tarihlerinde tüm hemşehrilerimizi Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na ve yarış güzergâhı boyunca sporcularımıza destek vermeye davet ediyoruz. Gelin, ‘2026 yılında ben de koşuyorum’ diyerek bu büyük heyecanın bir parçası olalım. Sporcularımız koşsun, Eskişehir kazansın.”























