Erdoğan Afrikalı gençlerle buluştu

featured
service

Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya geldi.

ANKARA (İGFA) – 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında Afrikalı gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerin sorularını Cumhurbaşkanlığı Kütüphanesi’nde soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek, ta 4 puana kadar indirdik, yine indireceğiz, yine düşüreceğiz ama ben vatandaşımı, halkımı faize ezdirmeyeceğim.” dedi.

Amerika’nın ve Avrupa’nın enflasyonda çok ciddi bir sıkıntı içinde olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye’de de faizciler ne yazık ki bu işi halen savunmanın gayreti içerisinde olduğunu belirterek, “Çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir; bu da benim tezimdir” dedi.

Hükümetin genel politkalarından ve gençlere yapılan yatırımlardan da bahseden Erdoğan, Türkiye içinde gerekse yurt dışında birçok projeyi hayata geçirdiklerini aktaran Erdoğan, geçmişte farklı kurumların farklı statülerde verdiği bursları 2012’den itibaren “Türkiye Bursları” adı altında yeniden düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’nin verdiği burslar sayesinde mezun olmuş ve bugün ülkesine bakan siyasetçi, iş adamı, akademisyen, bürokrat olarak hizmet eden 70 bini aşkın mezunun olduğunu belirten Erdoğan, “Türkiye burslarından 14 binden fazla Afrikalı kardeşimiz faydalandı. Ziyaret ettiğimiz ülkelerde zaman zaman bu kardeşlerimizle karşılaşıyor ve onların başarılarından gerçekten ben de gurur duyuyorum. Türkiye burslarının yanı sıra Türkiye Maarif Vakfımız da Afrika’nın geleceğine katkı maksadıyla eğitim hizmetlerini başarıyla sürdürüyor.” bilgisini paylaştı.

Erdoğan, “Biz iş başında olduğumuz sürece bu misafirleri asla ülkeden kovmayız” dedi

Erdoğan Afrikalı gençlerle buluştu