1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ekrem İmamoğlu TBB’nin Yeni Başkanı Oldu

Ekrem İmamoğlu TBB’nin Yeni Başkanı Oldu

featured
service

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanlığı seçiminde 515 oy alarak TBB’nin 6’ncı başkanı seçildi. İmamoğlu, görevi süresince iş birliği, ortak akıl ve adalet vurgusu yaparak tüm belediyelerle dayanışma içinde olacağını belirtti.

Çankaya’daki TBB Genel Merkezi’ni yeni sıfatıyla ilk kez ziyaret eden İmamoğlu, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “İş birliğinin, ortak aklın, hep birlikte çalışmanın, hep birlikte düşünmenin, farklı düşüncelerin aynı masada olması bilincinin temsilini, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki, görevimin sonuna kadar yerine getireceğim. Bu konuda örnek davranışlarla her belediyemize giden, her belediyemizle konuşan, her belediyemize ziyarette bulunan, onların dertlerini dinleyen ve muhalefet-iktidar demeden; bir yerde bir haksızlık varsa, hukuksuzluk varsa ona temas eden, hakkını arayan bir anlayışın temsilcisi olacağım. ‘Hukuk bana göre şöyle, bir başkasına böyle uygulansın’a asla ve asla sessiz kalmayacağız. Aynı zamanda ben sizlere; dayanışma, gayret ve adalet vadediyorum. TBB’nin en adil, en demokrat yöneticisi olma vaadim gibi, aynı şekilde en çalışkan, en çok iş üreten dönemi olmasını vadediyorum.”

Ekrem İmamoğlu TBB’nin Yeni Başkanı Oldu 1

868 delegenin 515’inin oyunu aldı

Toplam 868 delegenin oy kullandığı seçimde İmamoğlu, 515 oy alarak başkan seçildi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 505’er oy alarak TBB Meclis 1. ve 2. Başkanvekili olarak seçildiler.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in “parti birliği” eleştirilerine yanıt veren İmamoğlu, TBB Encümeninde diğer partilerden kimse bulunmadığını belirterek, “Bizim şu anda devir aldığımız Belediyeler Birliği’nin encümeninde, tek bir kişi diğer partilerden yok. Saydım az önce. Yanılmıyorsam 2 üyesi Milliyetçi Hareket Partisi’nden, geri kalanın tamamı AK Parti üyesi. O bakımdan bizim bugün aslında geldiğimiz nokta, bu yanlışı düzeltme noktasıdır. Onun için önemli bir başlangıç bugünkü başlangıç.” dedi.

İmamoğlu, AK Parti’nin liste çıkarmasıyla ilgili süreci de eleştirerek, “Ne yazık ki tüm çabalarımıza ve tüm talebimize rağmen, bu listenin birlikte çıkartılan bir listeye dönüşmesine de AK Parti’den onay gelmedi.” şeklinde konuştu.

Yerel Yönetim Vurgusu

İmamoğlu, belediyecilik tarihinin yeni ve umutlu bir dönemine adım attıklarını vurgulayarak, yerel yönetimlerin güçlü iş birliği ve dayanışma içinde çalışması gerektiğinin altını çizdi: “Bu aziz millet, yerel seçimlerde belirli bir siyasi partiyi değil, belirli bir siyasi anlayışı öne çıkarmış ve onu talep etmiştir. Vatandaşın talebi, siyasetin imtiyaz ve çıkar kavgası olmaktan artık çıkarılmasıdır. Vatandaşın talebi, büyük ve can yakan sorunlara karşı, tüm siyasi ve idari aktörler arasında güç birliği ve dayanışmanın tesis edilmesi isteğidir.”

İmamoğlu, TBB’nin eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla çalışacağını belirterek, “TBB de yeni dönemde, tamamen eşitlikçi ve demokratik bir anlayışla çalışmalıdır. Birliğimiz, daha çok ve daha kaliteli iş üretmeye, vatandaş lehine daha fazla sonuç almaya odaklanmalı.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu TBB’nin Yeni Başkanı Oldu 2

“Ayrımcılık hissi yaşatmayan bir kurum haline getireceğiz”

İmamoğlu, TBB’nin görev tanımının partizanlığı reddettiğini ve her belediyenin eşit şekilde temsil edilmesi gerektiğini belirtti. “Vatandaşları, oy verdiği partiye göre ayıran bir yerel yönetim anlayışını kabul etmediğimiz gibi, belediye yönetimlerini partilerine göre ayıran bir anlayışı da kabul etmemiz asla mümkün değildir. TBB’yi, hiçbir mensubuna ayrımcılık hissi yaşatmayan bir kurum haline, hep birlikte getirmeliyiz. Sizlere söz; hızlıca getireceğiz.”

İBB Başkanı İmamoğlu, konuşmasının sonunda, “Ben, bütün bu hedeflerin ulaşılabilir olduğunu bildiğim ve bu yolculuğu koordine etme beceri ve tecrübeme güvendiğimden ötürü, bugün sizlerle bir aradayım. İş birliğinin, ortak aklın, hep birlikte çalışmanın, hep birlikte düşünmenin, farklı düşüncelerin aynı masada olması bilincinin temsilini, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki, görevimin sonuna kadar yerine getireceğim.” diyerek, TBB Başkanlığı görevini sürdüreceğini belirtti.

Ekrem İmamoğlu TBB’nin Yeni Başkanı Oldu
Yorum Yap