DP Sözcüsü Altıntaş: Yargıtay üyeleri cübbelerine AKP rozeti takmışlardır

featured
service

Demokrat Parti Sözcüsü Haydar Altıntaş, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını ve Can Atalay kararını yok saymasını, anayasal düzeni ortadan kaldırma girişimi olarak değerlendirdi.

Altıntaş, Yargıtay’ın siyasi etkilere açık hale geldiğini ve yargı bağımsızlığının bilinçli bir şekilde zedelendiğini ifade etti.

Altıntaş, şu ifadeleri kullandı;

“Cumhurbaşkanı Başdanışmanı başta olmak üzere iktidar çevrelerinin Yargıtay kararına hararetle sahip çıkması, kararın siyasi olduğu izlenimini kuvvetlendirmektedir. Yargıtay üyeleri bu kararla cübbelerine sadece düğme değil, bir de AKP rozeti takmışlardır. Anayasayı yorumlama yetkisi münhasıran Anayasa Mahkemesi’ndedir. Bu yetkiyi yok saymak, mahkemeyi etkisiz hale getirme niyetinin bir yansımasıdır.

“ANAYASAYI İLGA ETME GİRİŞİMİ”

Yargıtay’ın AYM üyeleri hakkındaki suç duyurusu ise yetki aşımı ve anayasayı ilga etme girişimidir. Yargıtay kendisini Anayasa’dan ve Anayasa Mahkemesi’nden üstün göremez. Anayasa’ya baş kaldıran Yargıtay’ın ilgili daire mensupları hakkında derhal yasal işlem başlatılmalıdır. TBMM başta olmak üzere tüm siyasi aktörler, barolar, sivil toplum örgütleri ve Milletimiz, anayasal düzene ve Anayasa Mahkemesi’ne sahip çıkmalıdır. Anayasal düzeni yıkmaya yönelik tüm çabalara rağmen Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devleti olarak kalmaya devam edecektir.”

DP Sözcüsü Altıntaş: Yargıtay üyeleri cübbelerine AKP rozeti takmışlardır