Darbe girişimine PKK desteği

service

PKK tarafından yapılan saldırıların, FETÖ’nün darbe girişimi öncesinde kesilmesi, iki terör örgütünün birlikte hareket ettiğinin en önemli göstergesi oldu. PKK’nın saldırılarını durdurup, Türk silahlı Kuvvetleri’nin içindeki FETÖ üyesi askerlere darbe girişimi için hazırlık yapma fırsatı verdiği dikkati çekti. Bu durum, iki terör örgütünün de bir üst akıldan emir aldıklarının göstergesi olarak değerlendirildi.

“BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜ YENİDEN ORTAYA ÇIKTI”

Star’da yer alan habere göre, FETÖ’nün darbe girişimi başarısız olunca PKK’lı teröristler yeniden saldırıya geçti. Bir askeri yetkili, “Bölücü terör örgütü yeniden ortaya çıktı, zılgıt çekerek yollara mayın döşüyorlar” dedi.

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından, TSK’nın kahraman evlatları ile asker elbisesi giymiş eli kanlı canilerden oluşan illegal çete mensuplarının ayırt edilmesi önem taşıyor. Askeri kaynaklar, TSK’da yapılan ayıklamanın ardından mevcut askerlerin ‘milletin, halkın has evlatları’ olduğunun altını çiziyor. Bundan sonra askerlere yapılabilecek olası tepkilerin FETÖ üyelerini sevindireceği, onların başarmaya çalıştığı ‘halk ile orduyu karşı karşıya getirme’ amacına katkı sağlayacağını vurguluyor. Özellikle terörle mücadelenin aksamaması için demokrasi nöbetindeki vatandaşın daha duyarlı olması gerektiğine vurgu yapan yetkililer, “Güneydoğu ve Suriye sınırlarındaki il ve ilçelerin bazılarında TSK’yı görev yapamaz hale getirme çabası var. Ülkenin bekasına halel getirecek davranışlardan kaçınılmalıdır. Özellikle sınırlardaki devriyeler için vardiyalarını değiştirmeye giden askere şüpheyle yaklaşılarak, onlara darbeci muamelesi yapılmaması” uyarısında bulundu.

Darbe girişimine PKK desteği