“Göreve geldiği 2014 yılından, 2017 başına kadar, mali disiplinin sağlamak için çalıştık. İlk aylar kasamızda paramız olmadığı gibi, ne malzeme, nede hizmet alabilecek durumdaydık. Araçlarımıza benzin ve mazot alamıyorduk. İmar çalışmalarını yapan firmaya borçlarımız olduğundan dolayı imar yapılamadığından bir güven sorunu yaşıyorduk. Çok şükür 3 yıl içerisinde sıkı bir şekilde mali disiplini sağlayarak borçlarımızı ödedik, esnaflarımıza ve firmalara karşı güveni yeniden kazandık. Artık kasamızda paramızda var. Borç içerisinde olan belediyeden yatırım yapabilecek bir kurum haline geldik”dedi.MODERN PAZAR YERi VE KÜLTÜR MERKEZi
Çubukabad Parkı ve Festival Alanı TamamlandıÇubuk Canlı Hayvan Projesi’nde Sona GelindiFESTİVAL ve kültürel etkinliklerin yapılması için hazırlanan Çubukabat Parkı ve Festival Alanı projesi, tamamlanarak hizmete açıldı. Aşağı Çavundur Mahallesinde 55 bin metrekare alan üzerinde ve 27 bin metrekaresi yeşil alan olarak yapılan park projesinde bölgenin doğal, kültürel, sosyal varlıkları göz önünde bulunduruldu.Çubukabad Parkı, doğal bitkisi örtüsü ve yapısı korunarak hazırlandı. İçerisinde giriş meydanları, giriş takı, açık hava sergi panoları, su gösteri alanları, çiçek gösteri alanları, festival satış üniteleri, ilçemize özgü tıbbi endemik aromatik bitki parselleri, futbol sahası, basketbol sahası, voleybol sahası, çocuk oyun alanları, adrenalin parkları, koşu yolu, bin 135 metre uzunluğunda bisiklet yolu, spor öncesi ve sonrası kullanım amacıyla sosyal alanlar, konser alanı, amfi, çay kenarı oturma alanları, kafeterya, sergi salonu ve 152 araçlık otopark yer almaktadır. Çubuk Çayı Vadisi ile ilgili yapılanların hayallerinin projesi olduğunu söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Dr. Tuncay Acehan, vadiye onlarca tür ve çeşitte binlerce ağaç diktiklerini belirtti. Çubuk Çayı Vadisine yapılan ilk projenin Çubukabad projesi olduğunu hatırlatan Başkan Acehan, projenin ilk etabının özellikle uluslararası festivaller ve etkinlikler düzenlemek için tasarlandığını dile getirdi.
Çubuk Lojistik Merkezi’ne KavuşuyorÇubuk, Belediye Binasına KavuşuyorÇUBUK Belediyesi tarafından ihalesi yapılan belediye lojistik merkezi hızla yükseliyor. Çubuk Belediyesi, Barbaros Mahallesi’nde 7 milyon 187 bin TL’ye mal olacak lojistik merkezinin temelini atıldı. Kısa sürede tamamlanması planlanan lojistik binasında fen işleri, destek hizmetleri, sağlık işleri, park ve bahçeler, temizlik işleri ile araç bakım atölyeleri yer alacak. Yapılacak merkezin 2 bin 687 metrekaresi idari bina, 2 bin 489 metrekaresi depo olmak üzere toplamda 5 bin 177 metrekare inşaat alanından oluşmakta. Ayrıca projede 4 bin 111 metrekare peyzaj alanı ve açık otopark bulunmaktadır. Merkezin idari bina içerisinde Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri, Sağlık İşleri, Fen İşleri, Park ve Bahçeler Müdürlükleri’ne ait olmak üzere teknik ve idari ofisler ile mutfak, yemekhane, kafeterya ve mescit olmak üzere ortak kullanım alanları yer almaktadır. Merkezde depo alanında ise boya, kaynak, yıkama-yağlama, oto lastik, marangozhane, oto kaporta olmak üzere atölyeler, tamirhaneler ve depolar yer almaktadır. Projenin 400 günde bitirilmesi planlandı.
Ve Çifte Hamam…YILDIRIM Beyazıt Mahallesi İzzet Begoviç Caddesinde bulunan atıl vaziyetteki eski belediye lojmanlarının yıkıldığını, söz konusu yerlerin yıkılmasının ardından bin 364 metrekarelik alan üzerine Osmanlı hamam mimarisine uygun hamam, sauna ve sosyal tesis inşaatı başlatıldığını belirten Başkan Acehan “3 milyon 266 Bin TL’ye mal olacak hamamın 2018 yılının sonuna kadar tamamlanması planlandı. İnşaat çalışmaları devam eden proje ile hem yerel hem de ulusal anlamda Türk kültürünün ve geleneklerinin bir parçasının tekrar canlandırmanın beraberinde turizm yönünden de ilçemize büyük bir avantaj sağlayacaktır. Yıldırım Beyazıt Mahallemizde İzzet Begoviç Caddesi üzerinde bin 364 metre karelik bir adada yapılacak. Hamam projemizin toplam inşaat alanı 2 bin 538 metrekare olacak. Hamam Projesi ile bölgemizdeki önemli kültürel ve sosyal yönünden bir eksikliği daha gidermiş oluyoruz. Kadın ve erkekler için ayrı bölümler olarak tasarlanan proje kapsamında havuz, sauna, buhar odası, masaj odası ve şok havuzu başta olmak üzere birçok donatı bulunacak. Mimarisi, yapısı ve içerisindeki birçok farklı motif ve süslemeyle Türk kültürünü yansıtan donatılarıyla Ankara’yı ve ilçemizi gezmek isteyenler, uğramadan geçemeyecek.” dedi.
GÜNDEM
14 dakika önceGÜNDEM
18 saat önceEKONOMİ
20 saat önceGÜNDEM
20 saat önceGÜNDEM
21 saat önceGÜNDEM
23 saat önceGÜNDEM
23 saat önceVeri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.