CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan: İttifakın mayası tuttu

featured
service

Herkes Duysun TV ve İGF TV ortak yayında CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, yerel siyaseti ve yaklaşan 28 Mayıs seçimlerine ilişkin gelişmeleri “Odak Noktası” programında değerlendirdi. Genelde olduğu kadar yerelde de ittifakın mayasının tuttuğunu söyleyen Özkan, var güçleriyle 28 Mayıs’a hazırlandıklarını söyledi. Özkan, önceki dönem milletvekili Erkan Aydın’ın Osmangazi Belediye Başkan adaylığı için Kılıçdaroğlu tarafından isminin açıklanmasının kendileri için de sürpriz olduğunu belirtti.

BURSA (İGFA) – CHP Bursa İl Başkanı Av. Turgut Özkan, İGF TV ve Herkes Duysun TV’nin ortak yayınında “Odak Noktası” programına konuk oldu.

Başkan Özkan, moderatörlüğünü Merve Özdemir Çevik’in yaptığı programda İGF Genel Başkanı ve Herkes Duysun Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir’in sorularını yanıtladı.

“İTTİFAKIN MAYASI TUTMUŞTUR”

14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın sadece sayısal birliktelikten ziyade halk nezdinde de olumlu sonuçlarını tabanda hissettiklerini kaydeden İl Başkanı Turgut Özkan, şu anda var güçleriyle ittifak ortaklarıyla birlikte Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı için yoğun çalışmalar içerisinde olduklarını söyledi. Özkan, “Özetle genelde olduğu kadar yerelde de bu ittifakın mayası tutmuştur” dedi.

CHP’nin yakın siyasi tarihine bakıldığında bu seçimde en yüksek oy oranına ulaştığını vurgulayan Özkan, CHP’nin milletvekili sayısını arttırdığını öne sürerek, “Oyları düşmeyen tek parti CHP oldu. CHP, siyasi tarihinin en uyumlu çalışmasını gerçekleştirdi” dedi. Özkan, 28 Mayıs’a yönelik çalışmalarında herhangi yılgınlıkları olmadığını kaydetti.

“ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARI DAHA KIYMETLİ”

Ata İttifakı’nın adayı olarak seçimlere katılan Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan ile ittifakın oluşumunu sağlayan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın açıklamalarını da değerlendiren Özkan, ittifakın adayının parti lideri olmadığını belirterek, Ümit Özdağ parti başkanı olduğu için Özdağ’ın açıklamalarının daha kıymetli olduğunu söyledi. Özkan, “Sinan Oğan nereyi işaret ederse etsin, Ümit Özdağ’ın işaret edeceği yere etkisi olacağını düşünmüyorum. Çünkü Sinan Oğan, sadece bir adaydı” yorumunda bulundu.

“OSMANGAZİ İÇİN ERKAN AYDIN İSMİ BİZİM İÇİNDE SÜRPRİZ OLDU”

Programda 14 Mayıs seçimleri öncesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı liderleriyle birlikte Bursa’da gerçekleştirdiği mitingte, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak Mustafa Bozbey’in yanı sıra Osmangazi Belediye Başkanı adayı olarak geçmiş dönem milletvekili Erkan Aydın’ın isminin açıklanmasına ilişkin soruya da yanıt veren Turgut Özkan, 27. Dönem Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın Osmangazi Belediye Başkanı adayı olarak isminin mitingte söylenmesinin kendileri için de sürpriz olduğunu kaydetti.

Bozbey ve Aydın’ın isimlerinin genel merkezin takdiri olduğunu belirten Özkan, “Önümüzde genel seçimler var. Genel seçimlerin tamamlanması sonrasında yerel seçimlerle ilgili ne tür bir çalışma sergilenecek oturup yeniden görüşürüz. Ancak açıkçası Erkan Aydın’ın Osmangazi için ismi bizim de sürpriz oldu” diye konuştu.

CHP Bursa İl Başkanı Turgut Özkan: İttifakın mayası tuttu