CHP Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca: Biz normalleştireceğiz

featured
service

TBMM’nin yeni dönem milletvekillerinden olan CHP Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, ülke gündemine ilişkin gelişmeleri Herkes Duysun TV ve İGF TV’nin ortak yayınında “Odak Noktası” programında değerlendirdi. Programda normalleşme, paylaşma ve istişare vurgusu yapan Atmaca, AK Partili seçmenlere de seslenerek, “Hiçbir şekilde korkmayın. Biz bu gidişatı normalleştireceğiz” dedi.

BURSA (İGFA) – 14 Mayıs’taki seçimlere Millet İttifakı’nda CHP listesinden katılarak 28. Dönem Bursa Milletvekili seçilen Saadet Partisi Bursa İl eski başkanı Mehmet Atmaca, İGF TV ve Herkes Duysun TV’nin ortak yayınında “Odak Noktası” programına konuk oldu.

Milletvekili Atmaca, moderatörlüğünü Merve Özdemir Çevik’in yaptığı programda İGF Genel Başkanı ve Herkes Duysun Genel Yayın Yönetmeni Mesut Demir’in sorularını yanıtladı.

Bu seçim artık son seçim olacağı için milletin geniş düşüneceğine inandığını ifade eden Atmaca, “Devlet şirket değildir. Devlet asaleten idare edilmez. Vekaleten idare edilir. Ancak birileri diyor ki, millet bize bu yetkiyi verdi, devlet bizim şirketimizdir mantağıyla iş yürütülüyor. Elbetteki istişare etmek ve ortak karar almak gerekir. Devletin alacağı tüm kararların istişare içerisinde alınması kıymetli bir şey. İstişare kurulu çok kıymetli ve biz bunu seçiyoruz. İnşallah bu istişarenin sonucu olarak da 28 Mayıs’ta bu istişare kazanacaktır” dedi. “

“DEĞİŞİM ENGELLENEMEYECEK”

İktidarın seçim propagandalarını da eleştiren Mehmet Atmaca, terör ve HDP üzerinden insanların algısını yönetmeye çalışıldığını öne sürerek, her şeye rağmen değişimin engellenemeyeceğini söyledi.

AK Partili seçmenlere de seslenerek, “Bizim normalleşmeye, paylaşmaya ve istişare etmeye ihtiyacımız var. Bu ortam oluşmalı. AK Partili seçmenler hiçbir şekilde korkmasınlar. Hiçbir değişiklik olmayacak. Aksine biz normalleştireceğiz” diye konuştu.

“SAADET’TEN YENİDEN REFAH’A KAYIŞ YOK!”

Yaşanan son siyasi gelişmelere de dikkati çeken Atmaca, ATA İttifakı’nın temel gayesinin kendilerinden çok farklı olmadığını belirterek, “O nedenle bu ittifakın dağılması ve Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na destek verecek olmasının bizim açımızdan herhangi bir değişiklik olacağını sanmıyorum” yorumunda bulundu.

Saadet Partisi’nin tabanından Yeniden Refah’a kaydığı yönündeki söylemleri onaylamadığını ifade eden Atmaca, “Bizim tabanımızdan kesinlikle bir kayış yok” dedi.

YEREL SEÇİMLERLE İLGİLİ ADAYLIK DEĞERLENDİRMESİ GÜNÜ GELDİĞİNDE GÖRÜŞÜLECEK

Kılıçdaroğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Mustafa Bozbey olarak açıklandığının hatırlatılması üzerine,  yerel seçimlerdeki Bursa’da Saadet Partisi’nin tutumunun ne olacağı yönündeki soruya da yanıt veren Atmaca, “Biz ayrı bir partiyiz. Seçim yeniden gündeme geldiğinde o günkü ortam ne gerektiriyorsa onu yaparız. Eğer icraatlar memleketin faydasına olacaksa birlik olmaktan çekinmeyiz” diye konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca: Biz normalleştireceğiz