Çetinkaya: Başkan Ayık’tan kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz

featured
service

İYİ Parti’li Nadir Çetinkaya, Akyurt Belelediye Meclisi’nin arazi satış kararı alması üzerine sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Çetinkaya, açıklamasında, Başkan Hilal Ayık’a, “‘Borçsuz belediye’ olarak övünülen Akyurt Belediyesi’nin bugünkü mali tablosu ne durumdadır? Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’tan kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz” sorusunu yöneltti.

Akyurt Belediye Meclisi’nin toplamda 19 dönümlük alana sahip iki araziyi satışa çıkarmasının ardından geçtiğimiz genel seçimlerde Ankara 2. Bölge Milletvekili adayı olan Nadir Çetinkaya bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Akyurt Belediyesi’nin yıllık gelirinin 170 milyon TL’ye ulaştığını ve yüksek maliyetli projelere imza atmadığına değinen Çetinkaya, “Akyurt Belediyesi yönetimi bu geliri hangi yatırım veya hizmet için kullanacaktır?” diye sordu.

“AKYURT BELEDİYESİ’NİN MALİ TABLOSU NE DURUMDA?”
Çetinkaya’nın açıklaması şu şekilde; “Basından öğrendiğimize göre Akyurt Belediyesi toplamda 19 dönüm alana sahip iki değerli araziyi satmaya hazırlanıyor.

Akyurt’ta son 5 yılda yapılanlara baktığımızda yüksek bütçeli iki projenin devam ettiğini görüyoruz. Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu, arsa bedeli hariç Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Millet Bahçesi ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından finanse edildi. Her iki bakanlığımıza ve emeği geçenlere bu yatırımlar için teşekkür ediyorum.

Ancak yıllık bütçesi 170 milyon TL’ye ulaşan Akyurt Belediyesi, kendi bütçesi ile hayata geçirdiği büyük bir proje bulunmamasına rağmen, yaklaşık 60 milyon TL’lik bir kaynağa ihtiyaç duymuş olacak ki iki kıymetli araziyi daha satışa çıkarıyor.

Akyurt Belediyesi yönetimi bu geliri hangi yatırım veya hizmet için kullanacaktır?

‘Borçsuz belediye’ olarak övünülen Akyurt Belediyesi’nin bugünkü mali tablosu ne durumdadır?

Akyurt Belediye Başkanı Sayın Hilal Ayık’tan kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz.”

Çetinkaya: Başkan Ayık’tan kamuoyunu aydınlatmasını bekliyoruz