1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Çankaya Belediyesi’nden Kadınlara E-Ticaret Desteği

Çankaya Belediyesi’nden Kadınlara E-Ticaret Desteği

featured
service

Çankaya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile işsizliğe çözüm amaçlı hayata geçirdiği İş ve İstihdam Merkezinde kurs gören kadınlara E-ticaret eğitimi desteği de veriyor.

Meslek Edindirme ve Gelir Kapısı Bir Arada

İş ve İstihdam Merkezi’nde haftanın 5 günü toplamda 536 saat dikiş eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere eğitim sonunda ürettiklerini e-ticaret üzerinden satışını yapabilmek ya da kooperatifleşmek isteyenlere yol gösterici eğitim de verildi. Kooperatiflerin tanımı, ilkeleri, değerleri ve önemi, kooperatiflerde raporlama, kooperatiflerde yönetim ve kuruluş aşamasında gerekli detaylar konusunda bilgiler aktarıldı. Çankaya Belediyesi desteği ile hayallerini gerçekleştirme şansı yakalayan kadınlara e-ticaret eğitimi de Proje Yatırım Destek (PROYAD) Genel Başkanı Tevfik Fikret Cengiz tarafından verildi.

644 Kişiye İstihdam Sağlandı, 2.225 Girişimci Adayı Eğitim Aldı

Çankaya Belediyesinin İş ve İstihdam Merkezi bugüne kadar mesleki eğitimlerle, 644 iş arayan vatandaşın sertifika sahibi olarak özel sektörde faaliyet gösteren firmalarda istihdam edilmelerine destek verdi. Öte yandan Çankaya Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) arasında İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başlığı altında toplam 2.225 girişimci adayı, 72 saatlik yoğun bir eğitime tabii tutuldu. Üniversite, lise ve ilköğretim mezunlarına yönelik açılan sınıflarda; işletme yönetimi teknikleri, pazarlama, finansal yönetim, stratejik planlama gibi konularda eğitim vererek, kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin kuracakları işlerde başarılı ve istikrarlı olmalarında yol gösterici oldu.

Çankaya Belediyesi’nden Kadınlara E-Ticaret Desteği
Yorum Yap