Camiden Sahaya Rekor Katılım

service

Akyurt Belediyesi ile Akyurt Müftülüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Camiden Sahaya futbol turnuvasının ikincisi, rekor katılımla sonuçlandı.

Akyurt’ta köy ve mahallelerdeki 19 camide yaz Kur’an kurslarında öğrenim gören öğrencilerden 576’sının katıldığı turnuva yaz tatilinde Kur’an kurslarının açılmasıyla başlayıp, bitene kadar devam ederek bu kurslara katılım ve devamlılığı sağlamayı hedefliyor. Çocuklar sabah saatlerinden öğlen saatlerine kadar Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenirken, öğleden sonra ise futbol sayesinde spor yaparak hem boş vakitlerini değerlendiriyor.Camiden Sahaya Rekor Katılım 1Küçükler, Yıldızlar ve Gençler olmak üzere 3 kategoride toplam 51 takımın katıldığı turnuvada 84 maç oynandı. Akyurt Şehir Stadı’ndaki maçlarda tüm takımlar şampiyon olabilmek için büyük bir mücadele içerisine girdi. 14 Temmuz – 19 Ağustos tarihleri arasında oynanan maçlar sonucunda Küçükler, Yıldızlar ve Gençlerde şampiyon olan Beyazıt Camii Yaz Kur’an Kursu turnuvaya damgasını vururken, Küçüklerde Furkan Camii ikinci, Büğdüz Camii üçüncü oldu.
Yıldızlarda Hazret-i Ömer Camii ikinci olurken, Merkez Camii üçüncülüğü elde etti. Gençler kategorisinde Bilal Habeşi Camii ikinci, Balıkhisar Merkez Camii ise üçüncü oldu.
 Şehit stadında gerçekleştirilen kupa törenine Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, İlçe Müftüsü Sadullah Beki, Ankara İl Müftü Yardımcısı Mustafa Tekin, Başkan Yardımcıları İlhan Şener ve Ayla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kaleli ile çok sayıda davetli katıldı. “TÜRKİYE’DE TEK”Törende konuşan Başkan Ayantaş “6 yüz civarında öğrencinin katıldığı, Türkiye’de tek olan turnuvamızın bu yıl ikincisini yaptık. Katılım sayısı hedeflediğimiz noktalarda seyrediyor. Beden ve ruhları sağlıklı gençlik yetiştirme adına çok güzel bir netice aldık. Turnuvaya katkı sağlayan tüm kurumlara ve personelimize teşekkür ediyorum. Belediye olarak kupaların yanında oyunculara top, forma ve hediyeler temin ettik. Ayrıca her birine Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Önümüzdeki yıllarda bin kişi barajını geçerek turnuvamızı büyütmeyi hedefliyoruz. Hepinize saygılar sunuyorum.” dedi.Camiden Sahaya Rekor Katılım 2Camiden Sahaya Rekor Katılım 3Camiden Sahaya Rekor Katılım 4
Camiden Sahaya Rekor Katılım