Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayının ikinci oturumunu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında gerçekleştirdi.

         Başkan Yavaş, kadın çalışanlara verdiği kreş sözünü tuttu. Meclis gündemine taşınan ve ana hizmet binasında görev yapan personelin 3-6 yaş arası çocukları için kreş açılması Büyükşehir Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

         Büyükşehir Belediye Meclisi ayrıca çocukların bakımı ile ilgili Gündüz Bakımevi açılması ve işletilmesi konusunda Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın görevlendirmesini de kararlaştırdı.

LÜKS ARAÇLAR SATILIYOR

         Büyükşehir Belediyesi’nde tasarruf uygulamalarını birer birer hayata geçiren Başkan Yavaş, belediye envanterine kayıtlı ve ihtiyaç duyulmayan lüks araçları da satışa çıkarma kararı aldı.

          Başkanlık yazısıyla meclis gündemine taşınan üç adet 4×4 aracın 12 Ağustos tarihinde 5 yılı dolacak olması nedeniyle satışlarının yapılması oy birliği ile kabul edildi. Belediye encümenine verilen yetki kapsamında lüks araçlar açık teklif usulüyle satışa sunulacak.

 “BİZ HESAP SORMAYA DEĞİL, HESAP VERMEYE GELDİK”

             Muhalefetin alt yapı ile ilgilenilmediği yönündeki eleştirilerine de yanıt veren Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Asfalt ihalesi bu ayın sonunda yapılacak. Bütün işleri bana bırakmışsınız. Bütün köyler asfalt istiyor. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. En fazla alt yapı ile ilgili önerge geldi, demek ki hiç yapmamışsınız. Gerek yok herkes yapılanı görür. Şu anda Kazan’da çalışıyorlar, asfalt yapılıyor. Bakın daha Türkiye’de hiçbir belediye hesap vermedi bizden başka. Yaptığımız her işin hesabını veriyoruz. Hatta yüz günlük rapor içerisinde yaptığımız bütün alımların faturası ve açıklaması da var. Hesap verebiliriz, şunu pahalı aldığımızı söylüyorlarsa biz de kendimizi hesaba çekelim ancak ticari sulh olup olmamasıyla ilgili kimse hesap veremedi. Bu kadar şeffaf çalışıyoruz. Bilmek istediğiniz ne varsa belediyenin bütün hesapları ve bilgileri size açık bunu bu kadar net söylüyorum. ‘Biz hesap sormaya değil, hesap vermeye devam edeceğiz’. Asfalt ve altyapı konusunda gücümüzün yettiği kadar her yere yetişmeye çalışıyoruz. Eskişehir yolunda 3 tane planlanmış proje var. Sizin dediğinizi yapmayacağız da havadan mı uçuracağız. Bir tane yol var. Bunun projesini siz yapsanız da aynı ben yapsam da aynı. Bizim yaptığımız proje diye bir şey var mı? Bunlarda elbette önceden hazırlanmıştır ve devam ettirilir. Bundan niye rahatsız oluyorsunuz. Bizim projemizi devam ettirin diyorsunuz, bizim böyle bir kompleksimiz yok. Bizim derdimiz hizmet etmek.”

Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı