Bursa Mudanya’da 52 kilogramlık bal kabağı!

featured
service

Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı Hasköy Mahallesi’nde tamamen organik olarak yetiştirilen dev bal kabakları görenleri hayrete düşürüyor.

BURSA (İGFA) – Mudanya’nın kırsal mahallelerinden olan Hasköy’de yetiştirdiği sebze ve meyveleri yıllardır mahalle meydanında satarak geçimini sağlayan 61 yaşındaki Halil Beyhan’ın 52 kilogramlık dev kabağı ilgi görüyor.

Mahallenin topraklarının verimli olduğuna ifade eden üretici Beyhan, Hasköy’deki arazisinde narenciye ürünlerinin hemen hemen tamamına yakınını yetiştirdiğini söyledi. Her ürünün doğal gübre ile organik olarak yetiştiğine dikkati çeken Beyhan, “Herhangi bir katkı maddesine kesinlikle ihtiyaç yok. Bugün tezgahımda dev tatlı bir kabağı sergiliyorum. Tarlamda yetiştirdiğim kabaklar içinde bir tane var ki gerçekten de tam bir efsane. Adını da o nedenle “O bir efsane” olarak koydum. Bu kabağı iki kişi zor kaldırıyoruz” diye konuştu.

Hasköylü üretici Halil Beyhan, görenlerin hayretle seyrettiği kabağı satmak yerine çekirdeğinden almak isteyenlere dağıtacağını söyledi.

 

Bursa Mudanya’da 52 kilogramlık bal kabağı!