Manisa’da 7 bin ceviz ve badem fidanı dağıtıldı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediyesi il genelinde kırsal kalkınmaya verdiği destek kapsamında duyurusunu yaptığı 100 bin bin fidan desteğinde kapsamında 7 bin ceviz ve badem fidanı dağıttı.

MANİSA (İGFA) –  Manisa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla üreticilere desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılında duyurusunu yaptığı 100 bin meyve fidanı dağıtımına belirlenen program kapsamında sürdürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, fidan desteği kapsamında Kula, Selendi, Ahmetli, Gölmarmara ve Turgutlu ilçelerindeki 78 üreticiye 7 bin ceviz ve badem fidanını törenle teslim etti.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca 2016 yılında başlatılan ve 2021 yılında da başarı ile sürdürülen ‘Meyveciliği Geliştirme Projesi’ kapsamında zeytin (trilye), ceviz, badem, ayva, cennet hurması, incir, kayısı ve menengiç çöğürü dağıtımı program kapsamında devam ediyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Yılmaz Usta, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün bu sene içinde 100 bin meyve fidanını üreticiyle buluşturulacağını söylediğini ve bu yönde teslimatlara tüm hızıyla devam ettiklerini belirterek, birçok ilçede dağıtımların tamamlandığını kalan ilçelerde ise program kapsamında dağıtımların devam edeceğini söyledi.  

Manisa’da 7 bin ceviz ve badem fidanı dağıtıldı