Bursa dağ yöresine 1 milyar liralık yatırım

featured
service
Bursa dağ yöresine 1 milyar liralık yatırım 1

Bursa’nın dağ yöresinde devam eden yol yapım inşaatları hakkında bilgilendirme toplantısı Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.

BURSA (İGFA) – Doğancı Tüneli Şantiyesi’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bursa milletvekili Osman Mesten, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fetih Yıldız, AK Parti İl Başkan yardımcıları Mustafa Yavuz  ve Kamil Bayramiç, il koordinatörleri, AK Parti Bursa İl Başkanlığı Ar-GE Başkanı Setenay Yüksel Olguner, Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, Büyükorhan Belediye Başkanı Ahmet Korkmaz ile AK Parti Keles, Orhaneli, Harmancık ve Büyükorhan ilçe başkanları katıldı. Heyet, Karayolları 14. Bölge Müdürü Ömer Güzel ve DSİ 1.Bölge Müdürü Yüksel Tazegül ile ve ekiplerinin sunum ve raporlarına dair bilgi aldı.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan AK Parti Bursa milletvekili Osman Mesten, Bursa-Orhaneli hattındaki Doğancı Barajı varyantının 2 kilometrelik tünelin, 240 metrelik viyadük ve 1,3km’lik yol yapımıyla baraj kret yolunu devre dışı bırakacağını, mevcut yolu 1,6 km kısalttığını söylerken, projenin 2022 yılı sonu itibariyle hizmete açılacağını söyledi.

Osman Mesten bölgedeki çalışmalara dair şu detayları paylaştı: “ Yine Bursa-Orhaneli hattında Kaplıkaya tünelleri geçişinin 8,5km’si 3 ayrı noktada 4 tünel 2 viyadükten, 2km si ise yol yapımından oluşan bir proje. Projelendirilmesi tamamlandı, ihale süreci henüz başlamadı. Orhaneli-Harmancık hattında 28 km yol ihale edildi, sözleşmesi yapılıp şantiyesi kuruldu. Keles-Tunçbilek 0-14 km Kozağacı bölgesi yolunun ise sözleşmesi tamamlanıp yer teslimi yapıldı. Bursa-Keles hattındaki sıcak asfalt uygulaması 24 saat esası ile devam ediyor, her iki ucundan orta noktaya, doğru ilerliyor, 2022 yıl sonunda bitirilmesi hedefleniyor. Kapıkaya mevkiinde 3 adet tünel, 2 adet viyadük 10 km’lik proje daha var. Proje ihalesi bitti, yaklaşık maliyeti 1 milyar TL olacak.”

Bursa dağ yöresine 1 milyar liralık yatırım