Bodrum Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Bitez Mahallesi’nde ikinci Kadın Yaşam Merkezi’ni hizmete açtı.
Bitez Mahallesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Ek Hizmet Binası’nın üst katında bulunan merkez, Salı günü düzenlenen törenle faaliyete geçti. Açılışa Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi İlçe Hizmetleri 1. Bölge Dairesi Başkanı Kadriye Erkal Yıldırım, başkan yardımcıları, birim müdürleri, meclis üyeleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından programa katılamayan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın mesajı okundu.
“Yeni Bir Yolculuğun Başlangıcını Yapıyoruz”
Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Gözde Çakıroğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Bugün yalnızca bir merkezin kapılarını değil, kadınların yaşamına dokunan yeni bir yolculuğun başlangıcını yapıyoruz. Bitez Kadın Yaşam Merkezi bizim için sadece bir bina değil, dayanışmanın, öğrenmenin, güçlenmenin ve birlikte iyileşmenin sembolüdür. Burası bir zamanlar kurs ve eğitim merkeziydi. Bugün ise daha büyük bir hayalin adı oldu. Artık Bitez Kadın Yaşam Merkezi bölgedeki tüm kadınların kendini geliştirebileceği, eğitimlerle, üretim odaklı atölyelerle, farkındalık programlarıyla kadınların kendi potansiyellerini yeniden keşfettikleri, birbirlerine omuz verdikleri, güç aldıkları bir nefes alanı olacaktır” dedi.

Bitez Mahalle Meclisi Sözcüsü Nuran Yüksel ise konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Kadın hakları onları çevreleyen sosyal, ekonomik, toplumsal, siyasal koşulların elverişli kılınmasıyla güçlenebilir ve büyüyebilir. Kadın hakları mücadelesi sadece kadınlara yüklenmemelidir. Kadın hakları savunucusu erkeklerin ve kurumların da kadın örgütlerinin mücadelesinin yanında yer alması çok önemlidir. O nedenle tam bu noktada bugün açılışını yaptığımız Kadın Yaşam Merkezi için yol açıcılara ve özellikle bu konuda uzun süredir emek veren Belediye Başkanımız Tamer Mandalinci’ye yürekten teşekkür ediyorum.”
İlk Merkez Mart Ayında Açılmıştı
Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, ilk kadın yaşam merkezini Çiftlik Mahallesi’nde açtıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Bildiğiniz gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir gün önce Çiftlik mahallemizde Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Müdürlüğümüz ve Bodrum Kadın Dayanışma Derneği destekleriyle çok kıymetli bir merkezimizi açmıştık. Aslında o merkez bu manifestonun ve vizyonun bir açıklaması, bir ilk adımıydı. Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde de bu vizyonun, bu sorumluluğun ikinci adımı olan Bitez Kadın Yaşam Merkezi’ni sizlerle beraber açmanın mutluluğunu yaşıyorum.”

Mandalinci, kadın politikalarına verdikleri öneme de değinerek şunları ekledi:
“Çünkü bizim için kadının olmadığı bina bir hane ama kadının içinde olduğu bir bina bir aile, bir yaşam merkezidir. Bu merkezlerin artışı ülkemizdeki kadına yönelik şiddete karşı çok güçlü bir dur ihtarı olacak. Bizler de görev süremiz boyunca gerek Bodrum’da gerek Muğla’da gerek Türkiye’de bütün kadınların, kadın kooperatiflerinin güçlenmesi, sivil inisiyatiflerimizin güçlü bir şekilde adım atabilmesi için var gücümüzle kadınlarımızın arkasında değil, omuz omuza mücadelede yanlarında olacağız.”
Konuşmaların ardından “Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur” yazılı tişörtler giyen Bitez Mahalle Muhtarlığı halk oyunları ekibi gösteri sundu. Açılış kurdelesinin kesilmesi ve merkezin gezilmesiyle program sona erdi.























