Türkiye’deki bilişim şirketlerini sıralayan “İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması” (Bilişim 500) için başvuru tarihi 15 Mayıs’a ertelendi. Araştırma sonuçlarının 5 Ağustos’ta düzenlenecek bir törenle açıklanacağı bildirildi.
Bu yılki araştırmanın ana teması “Teknolojinin İpek Yolu Anadolu’dan Geçmeli!” olarak belirlendi. Bu tema çerçevesinde, bilişim sektöründeki temsilcilerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşması ve geleceğe yönelik öngörüleri tartışması için bir platform oluşturulması hedefleniyor.
Yapılan açıklamada, araştırmanın sadece sayısal verileri sunmakla kalmayacağı, geçmişte ticaret yollarını belirleyenlerin geleceği şekillendirdiği gibi, günümüzde de teknoloji yollarını belirleyenlerin geleceğin gücünü oluşturacağı belirtildi.
Bilişim 500 araştırması, Türkiye genelindeki teknoloji şirketlerinin durumunu ortaya koyarak sektörün gelişimine dair veriler sunmayı amaçlıyor. Araştırmanın aynı zamanda yerli ve yabancı yatırımcılar ile iş birliği kurmak isteyen kurumlar için bir kaynak niteliği taşıdığı ifade ediliyor.
Şirketlerin başvuru sürecinin 15 Mayıs’ta sona ermesinin ardından, sıralama sonuçları 5 Ağustos’ta yapılacak ödül töreni ile kamuoyuna duyurulacak.
İSTANBUL (İGFA)























