1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyelerine ilk yardım semineri

Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyelerine ilk yardım semineri

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi yaklaşık 50 vatandaşa “İlk Yardım Farkındalık Semineri” düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi vatandaşları bilinçlendirerek farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı ilk yardım eğitim seminerlerine devam ediyor.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi yaklaşık 50 yaşlı vatandaşa “İlk Yardım Farkındalık Semineri” düzenledi.

Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyelerine ilk yardım semineri 1

TOPLUM SAĞLIĞI İÇİN SEMİNERLER DEVAM EDECEK

İlk yardım seminerinde bebek, çocuk ve erişkinlerde temel yaşam desteği, üst havayoluna kaçan yabancı cismi çıkarma, kanamalı hastaya yaklaşım, göğüs ağrısı ve kalp krizinde ilk yardım, düşük kan şekeri, dış kanamalar, kırık ve çıkıklar, hayvan ısırıkları, yaralı taşıma teknikleri gibi teorik konular anlatıldı. Teorik bilgiler maketler üzerinde yapılan pratik eğitimlerle pekiştirildi.

Sağlık İşleri Daire Başkanlığına bağlı İlk Yardım Eğitmeni Selen Aytemiz Oymak, toplum sağlığını önceleyerek ilçe ilçe ilk yardım seminerlerine devam edeceklerini belirterek, “Amacımız günlük hayatımızda karşımıza çıkabilecek kazalar karşısında doğru ve zamanında yapılabilecek müdahaleleri anlatıp vatandaşlara farkındalık kazandırmak” derken ilk yardım seminerine katılan Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyesi Nilgün Çulha ise şöyle konuştu:

“Çok faydalı bir seminer oldu. İlk yardım bilgilerimizi tazeleme fırsatı bulduk. İlk yardım da bulunurken neleri yapmamız ya da yapmamamız gereken şeyleri öğrendik.”  

Beypazarı Aile Yaşam Merkezi üyelerine ilk yardım semineri