Başkent Ankara’nın simgelerinden biri olan Kuğulu Park, 15 yıl aradan sonra doğan ilk beyaz kuğuya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kuğulu Park’ın sevilen ailesine katılan yeni üyeyle birlikte parkta şu anda 3 beyaz kuğu, 10 siyah kuğu, 10 yaban ördeği ve 3 Pekin ördeği bir arada yaşıyor. Yeni doğan yavru kuğu, veterinerler ve park görevlileri tarafından yakından takip ediliyor. Sağlık kontrolleri düzenli olarak yapılan kuğu için özel bir bakım süreci yürütülüyor.

Doğrudan müdahaleden kaçınılması ve kuğuların doğal beslenme düzenlerinin korunması gerektiği belirten yetkililer, ziyaretçileri yavru kuğunun sağlığı için parka yiyecek bırakmamaları konusunda da uyarıyor.
15 Yıl Sonra Gelen Mutluluğa İsim Aranıyor
Çankaya Belediyesi, minik yavruya isim belirlenebilmesi için sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Belediyeden yapılan bilgilendirmeye göre; Başkentliler, Çankaya Belediyesi’nin X, Instagram ve Facebook hesaplarından ‘yavru kuğu’ paylaşımı altına isim önerilerini yazabilecekler.























