Başkan Şahin Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılını kutladı

featured
service

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GAZİANTEP (İGFA)- Başkan Şahin mesajında, “Bugün, gazilik onuruna layık olmuş bir şehrin asil direnişinin, inanç ve cesaretiyle, azim ve kahramanlığıyla tarihteki en şanlı destanı yazmasının haklı onurunu yaşıyoruz” dedi.

Hiçbir yerden yardım ve destek almadan “Ölürsem Şehit, Kalırsam Gazi olurum” inancıyla Gazi şehrin 6317 evladının şehadet şerbetini içerek Ayıntab’ı düşman işgalinden kurtardığını vurgulayan Başkan Şahin, “Bu necip millet kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle canları pahasına bu toprakları savunmuştur” diyerek ” Antep’i Gaziantep yapan atalarımızla gurur duyduğumu ifade ederek, başta Antep direnişinde can vermiş aziz şehitlerimiz olmak üzere bu toprakları kanları ile vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gazi şehirli tüm hemşerilerimin 25 Aralık Kurtuluşumuzun 100’üncü yıl dönümünü kutluyor, sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi. 

Başkan Şahin Gaziantep’in kurtuluşunun 100. yılını kutladı