DEÜ’den , Efes Gıda Laboratuvarı

featured
service

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu bünyesinde ülkemize kazandırdığı Efes Gıda Laboratuvarı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla açıldı. Pakdemirli, “Dokuz Eylül Üniversitesi, tarım ve gıda alanında yaptığı çalışmalarla geleceğin anahtarı tarım konusunda vizyonunu ortaya koyuyor” dedi.

İZMİR (İGFA)- Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) Efes Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü bünyesinde ülkemize kazandırdığı Efes Gıda Laboratuvarı’nın açılışı Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, kent bürokrasisi ve üniversite mensuplarının katılımıyla Selçuk’ta gerçekleştirildi.

Eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kamu ve özel sektörün gıda alanındaki ihtiyaçlarına cevap verecek ve gıda güvenliğinin sağlanmasına katkı sağlayacak Efes Gıda Laboratuvarı’nın açılışına bölge halkı da büyük ilgi gösterdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ulusal ve uluslararası araştırmalara da ev sahipliği yapacak; analizleriyle gıda ihracatçılarına destek olacak laboratuvarın İzmir’e ve bölgeye değer katacağını söyledi.

Tüketim alışkanlarının değişmesiyle hazır yemek kültürünün topluma yerleştiğini belirten Pakdemirli, “Bakanlık olarak son 19 yılda güvenilir gıda hedefiyle sayısız düzenleme yaptık, denetimlerimizi artırdık. Tarladan sofraya izlenen, denetlenen ve yönetilen bir yapı oluşturduk. Alanında uzman 7 bin 300 kişilik personelden oluşan dev bir kontrol ve denetim ordumuz var. 174 Alo Gıda Hattı bugüne kadar 2.6 milyon kez arandı ve her çağrıya işlem yapıldı. Taklit ve tağşiş yapan firmaları da açıkladık, denetimler kapsamında 57 binden fazla cezai işlem uyguladık” diye konuştu. 

DEÜ’den , Efes Gıda Laboratuvarı