Başkan Hilal Ayık’tan UKOME’ye sitem

featured
service

Akyurt Saracalar Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde geçtiğimiz Eylül Ayı’nda yaşanan kazayı hatırlatan Belediye Başkanı Hilal Ayık, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşma ile bu yolda yaya güvenliğinin sağlanmasını istedi.

UKOME’nin okul çevrelerine hız yavaşlatıcı kasis konulması için karar aldığını ancak yaya güvenliğini tehlikeye atacak yollar için yerinde inceleme yapmadığını söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, ilçede gerçekleşen kazayı hatırlatarak ‘kasis’ talebini yineledi.

“BİR ÇOCUĞUMUZ PARMAKLARINI KAYBETTİ”

Saracalar Mahallesi’nde yaşanan kaza ile bir çocuğun parmaklarını kaybettiğini hatırlatan Başkan Ayık, “Burası sanayi yolu, mahallemiz ve yeşil alanı ile spor kompleksini bölüyor. Burada 35 metrelik sanayi yolu var, yüklü ürün taşıyan sanayi kamyonları buradan sık sık geçiyor. Eylül Ayı’nda malesef istenmeyen bir kaza yaşandı, 6 yaşında bir yavrumuza kamyon çarptı ve yavrumuzun ayak parmakları kesilmek zorunda kaldı” dedi.

İLÇE KAYMAKAMLIĞI DA BAŞVURUDA BULUNDU

Kendi girişimlerinin yanında ilçe kaymakamlığının da UKOME’den talepte bulunduğunu söyleyen Ayık, “Biz bunu defaten yazdık, aradık görüştük, en son ben çareyi kaymakamlık aracılığı ile yazdırmakta buldum, yine cevap alamadım. Ve Allah aşkına böyle klasik bir sokak arası park, spor kompleksinden geçiyor gibi değerlendirmesinler arkadaşlar, bir zahmet gelsinler, yerinde görsünler. Neyle çözülecekse kasis olur, sinyalizasyon olur, üst geçit olur, ama buranın bir şekilde çözülmesi lazım” şeklinde konuştu.

Ayık, mahalle sakinlerinin de bu konunun dikkate alınması yönünde taleplerde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca fuar kavşağındaki sinyalizasyon ihtiyacını da dile getirdi.

Başkan Hilal Ayık’tan UKOME’ye sitem