Başkan Ayık: Çanakkale ruhu ölmedi

featured
service

Akyurt Belediyesi, 15 Temmuz kalkışmasının 5’inci yıl dönümünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ilçedeki Cumhuriyet Meydanı’nda anma programı düzenledi.

Gençlere seslenen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, “Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Sizler bizim umutlarımızsınız. Sizler bu destanları geleceğe aktaracak olanlarsınız. Bu yüzden sizlerin birazcık daha fazla sorumluluğu var. Bizim genetik kodlarımızda olan Çanakkale ruhu ölmemiş. Yerli yerinde duruyor. Bu ruhla memleketimizin geleceği için inşallah hep beraber mücadele edeceğiz” dedi.

Programa Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, ilçedeki resmi kurum amirleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile coşkulu Akyurtlu kalabalık katıldı.

Başkan Ayık: Çanakkale ruhu ölmedi 1“UNUTMAYACAĞIZ”

Programın açılış konuşmasında gençlere seslenen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık “Çevresiyle ilgilenmeyen, ailesiyle ve arkadaşlarıyla ilgisi olmayan, memleketinde olup bitene duyarsız, sanal bir hayat süren bir varlıkmış gibi sizleri bu kalıba sokmak için bir kesim, adını da z kuşağı koyarak bir propaganda yürütülüyor. Bazen bizler de ne yazık ki buna meydan veriyoruz. Yetişkinler olarak zamane gençleri diyoruz ancak siz Nene Hatun’ların torunlarısınız. Siz Seyit Onbaşı’ların torunlarısınız. Lütfen kendinizi bu kalıplara sokmayın. 15 Temmuz gecesi biz sizlerin tankların önünden nasıl durduğunu gördüm. Göğsünü, gövdesini nasıl siper ettiğini gördüm. Sizler bizim aydınlık yarınlarımızsınız. Sizler bizim umutlarımızsınız. Sizler bu destanları geleceğe aktaracak olanlarsınız. Bu yüzden sizlerin birazcık daha fazla sorumluluğu var. Bizim genetik kodlarımızda olan Çanakkale ruhu ölmemiş. Yerli yerinde duruyor. Bu ruhla memleketimizin geleceği için inşallah hep beraber mücadele edeceğiz. 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi, bu vatan için toprağa düşmüş şühedayı hep beraber anıyoruz. Ruhlarına dualar gönderiyor, saygımızı, minnetimizi, şükranımızı sunuyoruz ve asla unutmuyoruz. Aliya İzzetbegoviç’in çok güzel bir sözü var. Unutulan soykırım tekrarlanır. Biz de bu hain darbeleri, kalkışmaları unutursak Allah esirgesin tekrarlanır. Gençlere hatırlatacağız, unutmayacağız” dedi.

Başkan Ayık: Çanakkale ruhu ölmedi 2

Ankara Vali Yardımcısı Ediz Sürücü ise konuşmasında “Bugün devletimizin ve milletimizin istikbal ve istiklaline kastetmeye teşebbüs eden hain Fethullah’çı Terör Örgütü’nün kanlı darbe girişimini tarihte eşi benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla bertaraf eden aziz milletimizin 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 5’inci yıl dönümünü hep beraber idrak ediyor ve kutluyoruz. 15 Temmuz, devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına karşı kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve Milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı, yüce Milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi vatanseverliği ve kahramanlığıyla kazanılmış ve tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. Arkasına birçok şer odağının desteğini alarak güçlenen ve sadece darbe değil aynı zamanda katliam planları yapan FETÖ yapılanmasının karşısında Milletimizi muzaffer eyleyen, İlahi kudretten başkası değildir.”

Başkan Ayık: Çanakkale ruhu ölmedi 3

15 Temmuz’da yaralanan Akyurtlu 3 gazinin geceyi anlattığı belgeselin gösterildiği program, M. Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin kahramanlık türkülerini seslendirmesi, Akyurt Müftülüğünden imamların Mevlid-i Şerif okuması, İstiklal Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrencilerin İstiklal Marşı seslendirmesi ve ezgi sanatçısı Hakan Çolak’ın coşkulu konseriyle devam etti.

Başkan Ayık: Çanakkale ruhu ölmedi