Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’na ‘hidayet’ diledi

featured
service
Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’na ‘hidayet’ diledi 1

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na göç konusuyla ilgili açıklamaları nedeniyle tepki gösterdi.

ANKARA (İGFA) – İçişleri Bakanı Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun göç konusuyla ilgili sözlerine tepki gösterdi. “Siyasi ikbal uğruna, iftira atan bu yaklaşımını kınıyor ve acilen hidayet diliyorum” dedi.

“Son 7 yıldır dünyaya örnek bir göç yönetimi sergileyen Türkiye’nin söz konusu başarısı sadece uluslararası koruma, geçici koruma ya da düzenli göç alanından değil düzensiz (kaçak) göçle mücadele alanından da kaynaklanmaktadır” diyen Bakan Soylu, paylaşımında, “Türkiye uzun yıllardır göçte hem hedef hem de geçiş (transit) ülkedir ve ciddi bir düzensiz (kaçak) göç baskısı ile karşı karşıyadır. Bu bağlamda, denizde ve karada, verilerini sık sık kamuoyu ile paylaştığımız düzensiz (kaçak) göçmen yakalamaları ve buna bağlı geri gönderme operasyonları gerçekleştirmektedir. 2018 yılında 268 bin, 2019 yılında 454 bin, 2020 yılında 122.302 ve 2021 yılında ise 72.879 düzensiz (kaçak) göçmen sınırlarımız içerisinde yakalanmıştır. Sınır dışı edilmek üzere idari gözetim kararı alınan yabancıların tutulduğu Geri Gönderme Merkezlerinin kapasitesi Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce devralındığında 1.700’lerde iken günümüzde 20 bin seviyesine çıkartılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Bakan Soylu, iç savaşların ve yoksullukların oluşturduğu Suriye ve Ortadoğu kaynaklı göçü yönetmede tüm dünyanın kabul ettiği bir başarıya sahip olan Türkiye’nin Düzensiz Göçle (kaçak) mücadele konusundada pek çok bölgede olduğu gibi Afganistan’da da çekilme kararı sonrası olası senaryolar için, uzun zamandan beri ciddi bir hazırlık içinde olduğunu kaydederek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne, Sayın Cumhurbaşkanımıza, göç meselesi ile ilgili olarak sahada çalışan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklaşımını kınıyor ve acilen hidayet diliyorum” dedi.

Bakan Soylu, Kılıçdaroğlu’na ‘hidayet’ diledi