‘‘Ayasofya’ya Pursaklar’dan Bir NEFES’’

featured
service

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nin kedisi Gli’ye Ankara Pursaklar’dan arkadaş geldi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’ni ziyarete gelen vatandaşların büyük ilgisini çeken Gli’yle Ankara’nın Pursaklar ilçesinden yola çıkan, Uluslararası kuruluşlardan ödül alan Ankara Kedi familyasının üyesi olan, dost canlısı ‘‘Kılıç’’ İstanbul’da buluştu.

Uzun tüylü kedilerin atası, Anadolu’nun kültür mirası olan Ankara Kedisi, tüylerinin güzelliği ile dikkat çeken, isminden de anlaşılacağı üzere Ankara ve çevresinde görülen parlak tüylere sahiptir. Zeki, enerjik ve sosyal bir yapısıyla, Ankara Kedilerinden bir tanesi olan Kılıç’ın en önemli özelliği ise çok hareketli ve oyuncu karakteri ile de dikkatleri üzerine çekiyor.

‘‘Ayasofya’ya Pursaklar’dan Bir NEFES’’ 1

‘‘Ankara Pursaklar’dan hem bir arkadaş hem de bir selam gönderiyoruz’’

Dost canlısı olan Kılıç’ı yeni yuvasına ve yeni arkadaşı Gli’ye yolladıklarını belirten Pursaklar Belediye Başkanı Ertuğrul Çetin; ‘‘Ayasofya-i Kebir Camisinde Gli isimli bir kedimiz var. Biz uzun bir süredir onu takip ediyorduk ve çok yalnız olduğunu düşündük. Ankara Pursaklar’dan hem bir arkadaş hem de bir selam göndermek istiyoruz. Kılıç’ın, Gli’yle çok keyifli vakit geçireceğini düşünüyorum. Yakışıklı kedimiz Kılıç artık Ayasofya’da yaşayacak’’ dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Yüzbaşıoğlu ile Ankara’dan çıktığı yolculuğu tamamlayan Kılıç, İstanbul’da Fatih Müftüsü Hüseyin Baş’a teslim edildi.

Konuyla ilgili kısa bir açıklamada bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Gürhan Yüzbaşıoğlu; ‘‘Müftümüz Hüseyin hocamıza Ankara’dan getirdiğimiz, Ankara kedimiz Kılıç’ı kendilerine emanet ederek yeni yuvası ve yeni arkadaşı Gli’yle buluşturduk. Bizler Kılıç’ı çok özleyeceğiz ama Ayasofya-i Kebir Cami’nde mutlu olacağına eminiz. Sık sık İstanbul’a gelerek bu güzel mabette hem Gli’yi hem de Kılıç’ı ziyaret etmeyi de ihmal etmeyeceğiz’’ dedi.

Görenlerini kendine hayran bırakan Kılıç isimli Ankara Kedisini teslim alan Fatih Müftüsü Hüseyin Baş; ‘‘İnşallah Ankara ile İstanbul’un buluşması diyebileceğimiz bu güzelliği, Ayasofya Camimizde Kılıç’a sahip çıkarak misafirperverliğimizi göstermeye gayret göstereceğiz’’ dedi.

Pursaklar Belediyesi, aynı zamanda Ankara Kedisini Koruma, Yaşatma ve Tanıtma Merkezi’yle başkentin kültür mirasına sahip çıkıyor ve bunu Dünya’ya tanıtmak için önemli çalışmalara da imza atıyor.

‘‘Ayasofya’ya Pursaklar’dan Bir NEFES’’