Antalya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’nda Kurşunlu Kent Mezarlığı’na ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Uncalı Mezarlığı’ndan saat başı ücretsiz ring seferleri düzenleyecek. Servis; arife günü, bayramın birinci ve ikinci günü işleyecek.
Ring Güzergahı
Uncalı Mezarlığı’ndan hareket edecek belediyeye ait otobüsler Hürriyet Caddesi, Gazi Bulvarı, Serik Caddesi ve Isparta yolu güzergahı üzerindeki duraklardan yolcu alacak.
Bayram öncesinde belediye ekipleri merkez ve ilçe mezarlıklarında temizlik ile bakım-onarım çalışması da yaptı.
Uncalı Mezarlığına Yeni Giriş Kapısı
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uncalı Kent Mezarlığı’nın güneyinde Konyaaltı Molla Yusuf Mahallesi 1409. sokak üzerinden tek yönlü yeni bir giriş kapısı açıyor. Kapıyla birlikte otopark, yaya girişi, kaldırım ve peyzaj düzenlemesi de yapılıyor. Yeni kapının Ramazan Bayramı’nda açık olması planlanıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Erkan Sel yeni düzenlemeye ilişkin şunları söyledi:
“Uncalı Kent Mezarlığımızı çevreleyen Batı Çevre Yolu kavşağında Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün çalışmaları nedeniyle Hürriyet Caddesi üzerinde yer alan ana giriş kapımızda daralma ve buna bağlı yoğunluk yaşanmaya başlamıştı. Halkımızın güvenliği ve trafiğin aksamaması için yaşanabilecek sorunlara karşı önleyici tedbirler alıyoruz. Bu kapsamda mezarlığımızın güneyinden tek yön yeni bir giriş kapısı açtık. Molla Yusuf Mahallesi üzerindeki 1409 sokak içerisindeki şehitliğimizin olduğu bölümden alternatif bir giriş açarak Uncalı Kent Mezarlığımıza halkımızın daha rahat bir şekilde giriş çıkışlarını sağlayacağız.”























