Antalya Büyükşehir Belediyesi, kent genelindeki hizmetlerin daha hızlı ve etkin yürütülmesi için araç filosunu genişletti. Öz kaynaklardan karşılanan 847 milyon TL’lik yatırımla 256 yeni araç envanterine eklendi.
Gazipaşa’dan Kaş’a kadar Antalya’nın farklı noktalarında hizmet veren Büyükşehir Belediyesi ve ASAT için alınan araçların hizmete alım töreni düzenlendi. Törene Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, CHP Parti Meclis Üyesi Önder Kurnaz, ASAT Genel Müdürü Cengiz Gülebay ve belediye bürokratları katıldı.
Devlet Malzeme Ofisi’nden alındı
Törende konuşan Başkan Vekili Büşra Özdemir, yatırımın belediyenin kendi öz kaynaklarıyla gerçekleştirildiğini vurguladı. Özdemir, “ASAT ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet kapasitesini doğrudan güçlendiren çok önemli bir yatırımı sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Muhittin Başkanımızın oluşturduğu mali disiplin sayesinde Devlet Malzeme Ofisi’nden satın alımını yaptığımız toplam 847 Milyon yatırım bedelli, 256 adet aracımızı hizmet için filolarımıza katmış bulunuyoruz. Bunu sadece bir araç alımı olarak da görmüyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin ve ASAT’ın planlı, güçlü, sürdürülebilir hizmet anlayışını da net bir şekilde ortaya koyduğunu düşünüyoruz” dedi.

Araçlar hangi alanlarda kullanılacak
Alınan araçların kullanım alanlarına ilişkin bilgi veren Özdemir, şunları söyledi: “ASAT ve Büyükşehir’in hizmetlerinde kullanılacak bu araçlarla bizim önceliğimiz, hedefimiz nettir. Antalya’nın her sokağına, her mahallesine, her vatandaşa; kesintisiz, kaliteli hizmeti götürmek. Buradaki ekskavatör, kepçe, arazöz, çekici, tır, damperli çöp kamyonu, forkliftimiz, motosikletimiz, yol temizleme süpürme araçlarımız, kanal açma makinemiz, transitlerimiz ve teleskobik yükleyicilerimiz ile toplam 256 aracımız Antalya’mıza hayırlı uğurlu olsun.”
Konuşmanın ardından Başkan Vekili Büşra Özdemir, Milletvekili M























