“Altınok’u Akyurt’un sokaklarında göreceksiniz”

featured
service

AK Parti Akyurt Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında Akyurtlulara seslenen Turgut Altınok, “Hilal Başkanımız Akyurt’a Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlerin bin mislini yaptı. Sadece millet bahçemiz 130 dönüm. Akyurt’ta, Büyükşehir’in yaptığı bir dönüm park var mı?” diye sordu. Yavaş’ın ilçeleri seçim döneminde ziyaret ettiğini ifade eden Altınok, “Altınok’u Akyurt’un sokaklarında göreceksiniz. 5 yıldan 5 yıla değil” dedi.

AK Parti’nin Akyurt Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) açılışına, Ankara Milletvekilleri Osman Gökçek ve Zeynep Yıldız, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Akyurt Belediye Başkan adayı Hilal Ayık, AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım ve MHP Akyurt İlçe Başkanı Serkan Görgülü’nün katılımı ile gerçekleşti.

“EN YÜKSEK OY ORANIYLA KAZANACAĞIZ”

SKM açılışında konuşan AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım, genel seçim sonuçlarına değinerek yüzde 77 oy oranı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde elde etmiş olduklarını başarıdan bahsetti. Yıldırım “Tüm ayak ve masa oyunlarına karşı, algı oyunlarına karşı, Akyurt olarak dimdik durup nasıl yüzde 77 oy aldıysak, şimdi de cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile Ankaramıza Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Keçiören’in mimarı kıymetli hemşerimiz, efsane başkanımız Sayın Turgut Altınok başkanımıza, Akyurt Belediyemize başkan adayı olarak gösterilen çalışkan, kısa sürede yaptıkları ile yapacaklarının garantisini veren Sayın Hilal Ayık efendiye sahip çıkarak hem Büyükşehir Belediyemizi hem de Akyurt Belediyemizi en yüksek oy oranıyla kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“BAŞARI DAVASINI SATANLARIN DEĞİL…”

“Biz zengin zümrelerin, güç odaklarının partisi olmadık” diyen Yıldırım, “Cumhur ittifakı olarak bizler biliyoruz ki başarı, davasını satanların değil, koltuk sevdasına düşenlerin değil, menfaatleri karşısında hırslarına yenik düşenleri değil, son ana kadar davasına sahip çıkan, yolunu kaybetmeyen, davasını şahsi hırs ve menfaatlerine değişmeden hedeflerine ilerleyen Allah’ın rızası, aziz milletimizin teveccühünü kazanmaya çalışanlarındır” dedi.

“Altınok’u Akyurt’un sokaklarında göreceksiniz” 1

“YÜZDE 75’LİK KISMINI ÖZ KAYNAKLARIMIZLA YAPTIK”

Ardından bir konuşma yapan Akyurt Belediye Başkanı, Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Hilal Ayık ise, “Göreve geldiğimizden bu yana pandemiyi, büyükşehir belediyemizin bizde olmayışını bahane etmedik” diye konuştu. Yapmış oldukları çalışmalardan bahseden Ayık, “Gece gündüz tüm gücümüzle çalıştık. Hastanemizin binası eskiydi, yeni hastanemizi tamamladık, modern cihazlarla donatılmış, güzel hizmetler sunan hastanemizi ilçemize kazandırmış olduk. Gençlik merkezi ve yüzme havuzumuzu Allah nasip ederse, yakında zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. İçerisinde kadın, erkek ayrı, havuzları, hamamları, saunaları, spor salonu, inovasyon atölyesi, resim atölyesi, ses stüdyosu olan, bence Türkiye’nin eşi benzeri bulunmayan bir eseri ilçemize kazandırmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Öyle güzel bir proje ki hiçbir şekilde bahane bulamayınca itibarsızlaştırmak için ‘Kendileri mi yaptı sanki bakanlık yaptı’ dediler. Evet gururla söylüyoruz, yüzde 25 desteğini Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan aldık. Ancak yüzde 75’lik kısmını Akyurt Belediyemizin öz kaynakları ile yaptık” diye konuştu.

Kütüphane, etüt salonu, voleybol, futbol sahalar, açık futbol sahaları, bebek kütüphanesi, yaz şenlikleri, güngörmüş evleri, hanımlar lokali ve üreticilere yapılan desteklerden bahseden Ayık, “7’den 77’e toplumun her kesimine hizmet edebilmek için var gücümüzle çalıştık. 2019-2024 yılları arasında yapmış olduğumuz hizmetleri referans olarak sunarak 2024-2029 yılları arasında sizlere hizmet etmeye talibiz” ifadelerini kullandı.

“GÜNGÖRMÜŞLERİMİZ İÇİN ‘VEFA KART’”

Yeni projelerine değinen ve ‘Değer katacak projeleri ilçemize kazandıracağız’ diyen Ayık sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kapalı bir Pazar yeri ihtiyacımız vardı, gerçekleştireceğiz. Kadınlarımızın çok memnun olduğu mahalle konaklarımızın sayısını yaygınlaştıracağız. Güngörmüş büyüklerimiz için yaptığımız faaliyetleri artıracağız, onlar için ‘vefa kart’ vereceğiz. Belediyemizin varlığını 7/24 yanlarında hissedecekler. Gençlik faaliyetlerimizi artırarak devam ettireceğiz. Onlar için kapalı spor sahası, mahalle aralarına kapalı spor salonları yapacağız. Bunlar aklıma gelen birkaç tanesi ancak proje kitapçığımızda her biri detaylı bir şekilde yer alıyor.

“GÖNÜL İSTERDİ Kİ…”

Biz 2019-2024 yılları arasında ne yazık ki Büyükşehir’in adına yakışmayacak bir şekilde büyüklüğünü göstermeden, bizlere destek olmadan faaliyetlerini yürüttüğü bir döneme şahit olduk. Size sadece bir örnek vereceğim. 4 yıl boyunca mezarlıkların bakımını yaptılar. Mezarlarımız dolmak üzere, Uzunlar yolunda bir mezarlığı yapıp faaliyete geçiremediler. Ama Allah’a hamdolsun, mezarlığı devraldık. Yakın zamanda biz faaliyete geçireceğiz. Gönül isterdi ki, siyasi görüşü ne olursa olsun, bir hizmet yapmış olsunlar, biz de tebrik edelim, hep beraber kurdelasını keselim. Karneleri, yapmadıkları ortada. Ben sizden Ankara’nın efsane başkanı Turgut Başkanımıza güçlü bir destek istiyorum”

“KİMSEYE BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK”

Akyurt Belediyesi’nin borçsuz belediye olduğuna dikkat çeken Ayık, “Bu hizmetleri yaparken, gururla söylüyoruz, belediyemize kesinlikle borç yükü yüklemedik. Akyurt Belediyesi borçsuz bir belediyedir. Ne özel kişilere, ne de tüzel kişilere, kimseye bir kuruş borcu yoktur. Gururla söylüyoruz yine, Ankara’nın bütçesinde en çok yatırıma pay ayıran belediyelerden biridir. Hem yatırım şampiyonu olduk, hem borç yapmadık” şeklinde konuştu.

“MANSUR YAVAŞ SÖZÜNDE DURMADI”

Cumhur İttifakı, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok ise konuşmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Altınok, “Hilal Başkanımız Akyurt’a Büyükşehir Belediyesinin yaptığı hizmetlerin bin mislini yaptı. Sadece millet bahçemiz 130 dönüm. Büyükşehir’in yaptığı bir dönüm park var mı Akyurt’ta? Buraya geldi sözler verdi, şimdi Kalecik’ten geliyorum. Diyorlar ki, ‘Başkanım yüzünü bir seçim bürosu açılışında gördük, bir de şimdi gelirse göreceğiz.’ Ama Altınok’u Akyurt’un sokaklarında göreceksiniz. 5 yıldan 5 yıla değil” dedi.

Verdiği sözleri yerine getirememesi halinde yeniden aday olmayacağını ifade eden Altınok, şunları söyledi: “Öncelikle biliyorsunuz Uluslararası Fuar Alanımız var. Buraya geldi söz verdi mi, verdi, sözünde durdu mu? durmadı. 2024 yılında Akyurt fuar alanımızı hizmete açacağız. Buraya geldi, havalimanı metrosu sözünü verdi mi? Verdi. Metro var mı ortada? Sözünde durdu mu, durmadı. İnşallah programa aldırdık. 2024 yılında havalimanı yolunda metromuzun ihalesi yapılacak. Akyurt’a verdiği sözlerin yüzde 90’ını gerçekleştirmemiş. Size soruyorum, değerli hemşerilerim, şimdi seçimler geliyor, dedim ki  ‘Havalimanı metrosunu yapacağız, Akyurt fuar alanını yapacağız” 5 yıl sonra buraya gelsem metro yapılmasa, fuar alanı yapılmasa hangi yüzle gelirim ben, gelemem, gelmem, bir daha aday da olmam. Dolayısıyla Ankara’ya verdiği sözlerinin yüzde 90’ını tutmayan bir büyükşehir belediye başkanı ve belediye başkan adayı var”

“Altınok’u Akyurt’un sokaklarında göreceksiniz”