Altınköy’de Akyurt günleri

featured
service

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı’nın daveti üzerine hafta boyunca Altınköy Açık Hava Müzesi’nde açık olacak Akyurt Belediyesi ve S.S. Akyurt Hamarat Eller Kadın Kooperatifi standı Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık ve Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı tarafından açıldı.

Altınköy'de Akyurt günleri 1

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık standın açılmasının ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi “Akyurt Belediyesi olarak Altındağ’da bu güzel alanda kurulmuş Altınköy’de yer almaktan oldukça memnunuz. Akyurt’umuzun unutulmaz kültür hazinelerinin ve kendine has tarımsal ürünlerinin yaşatılması ve Ankaralılara aktarılması için burası güzel bir platform. Özellikle Ankara Armudu, Akyurtlu kadınlarımızın yaptığı köy somunu, kışlık konserveler ve yeni kurduğumuz S.S. Akyurt Hamarat Eller Kadın Kooperatifi üyelerimizin ürettiği biber, domates ve patlıcan kurusu, kendi yetiştirdikleri fasulye, biber, domates gibi tarımsal ürünlerimiz ile yorgancılık, 5 şişle örülen yün çorap gibi el emeği işleri Pazar gününe kadar burada sergileyeceğiz. Tüm Ankaralıları Akyurt’un bu tarih kokan kültürü ve lezzetlerini tanımaya davet ediyorum. Asım Balcı Başkanımıza da Akyurt’u burada tanıtmamızda verdiği destek için şükranlarımı sunuyorum.”

Altınköy'de Akyurt günleri 2

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı ise her hafta Ankara’nın bir ilçesinin tanıtımının yapılması amacıyla Altınköy’deki stantlarda ilçeleri ağırladıklarını, bu hafta ise alanı Akyurt’un güzelliklerini göstermek için yer ayırdıklarını belirtti.

“ZİYARETÇİLER AKYURT’U YAKINDAN TANIYACAK” Ankara’nın her ilçesinin çok zengin bir kültürel birikimi olduğunu söyleyen Başkan Asım Balcı “Ankara’daki ilçe belediyeleri olarak el ele vermeli ve bu kültürel zenginliğe sahip çıkmalıyız. Altındağ Belediyesi olarak biz, güzel bir işbirliğine adım attık. İlçe belediyelerimizi ve başkanlarımızı Altınköy Açık Hava Müzesi’ne davet ediyor, burada kendilerine tahsis ettiğimiz yerde kültürel, tarımsal ve geleneksel zenginliklerini tanıtmalarına vesile oluyoruz. Geçtiğimiz hafta ilk misafirimiz Kalecik Belediyesi oldu. Bu haftaki misafirimiz ise Akyurt Belediyesi… Akyurt yöresine ait pek çok önemli değeri burada bulmak mümkün… ” dedi. Başkan Balcı “Akyurt Belediyemize ve başkanımız Hilal Ayık hanımefendiye, katılımları için çok teşekkür ediyor, herkesi Altınköy Açık Hava Müzesi’ni ziyaret etmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Altınköy’de Akyurt günleri