1. Haberler
  2. Altındağ
  3. Altındağ’da “Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” Düzenlendi

Altındağ’da “Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” Düzenlendi

featured
service

Altındağ Belediyesi, Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasını ele almak amacıyla düzenlenen “Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı”nın üçüncüsüne ev sahipliği yaptı. Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Ahu Özyakup’un açılış konuşmasıyla başlayan çalıştaya AK Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Sanem Arıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Projeler Koordinatörü Bekir Ödemiş, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Aydın katılım gösterdi.

“Altındağ, Ankara İçin Çok Kıymetli”

Çalıştayın açılışında konuşan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Ahu Özyakup, Altındağ’ın Ankara’nın tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkan önemli bir bölge olduğunu vurguladı. Özyakup, “Kentler, insan gibidir. Ruhu ve kimliği vardır. Şehir bizi, biz de şehri tamamlarız. Her yere taşırız o kimliği… Cumhuriyet’in simgesi olan çok sayıda esere ev sahipliği yapan, 1930-1940 hatta 1950’li yıllara kadar Ankara dendiğinde akla gelen ama sonraki yıllarda çarpık kentleşmeyle birlikte büyük sorunlarla boğuşan, insanların da yaşamaktan uzak durduğu bir Altındağ vardı eskiden… Bugün Altındağ kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleriyle dikkat çeken, Ankara’da yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yere dönüştü. 2004 yılında, Altındağ Belediye Başkanımız Sayın Veysel Tiryaki ile birlikte Altındağ’ın tarihi ve kültürel dokusuna yeni bir gözle baktık. O günden bugüne Altındağ’da çok şey değişti. Özümüze, geçmişimize sahip çıktık.” dedi.

Altındağ’da “Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” Düzenlendi 1

“Ankara’nın Tarihi ve Kültürünü Konuşacaksak, Altındağ’ı Konuşacağız”

Altındağ Belediyesi’nin yaptığı çalışmalara da değinen Özyakup, Hamamönü bölgesinin yeniden canlandırıldığını belirterek, “Bugün Hamamönü, Türkiye’de ve dünyada tanınır hale geldi. Altındağ Belediyesi olarak çalışmalarımızı Hamamarkası ve Ulucanlar bölgesinde de sürdürdük. Ulucanlar Cezaevi’ni restore ederek müze haline getirdik. Ulucanlar, Türkiye’nin en önemli ve en çok ziyaret edilen müzelerinden biri oldu. Bu salon, Ulucanlar Cezaevi iken mahkumların film izlediği salondu… Bugün ise bu çalıştaya ev sahipliği yapıyor. Altındağ’a gelen ziyaretçiler, Altınköy Açık Hava Müzemizde 100 sene öncesinin köy hayatını deneyimliyor.” diye konuştu.

Özyakup, sözlerine şu şekilde devam etti: “Altındağ’da, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllara ait yapıların tamamı Altındağ’da, 1’inci ve 2’nci Meclis, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı ev de Altındağ’da… Altındağ’ı Ankara’dan çıkardığınızda Ankara olmayacak. Ankara’yı Ankara yapan tüm değerler, yapılar, Altındağ’ın sınırları içerisinde. Altındağ, Ankara için çok kıymetli bir yer. Ankara’nın tarihi ve kültürünü konuşacaksak Altındağ’ı konuşacağız demektir.”

İşbirliği Kararları Alındı

Çalıştay, diğer katılımcıların Altındağ ve Ankara’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ilgili konuşmalarıyla devam etti. Etkinlik sonunda, Ankara’nın tarihi değerlerinin korunması ve gelecek nesillere aktarılması için işbirliği kararları alındı.

Altındağ’da “Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” Düzenlendi
Yorum Yap