Altındağ’ da geleneksel oyunlar canlandı

featured
service
Geleneksel oyunlar Altındağ’da canlandı. Kadın Eğitim Kültür Merkezi ve Gençlik Merkezi üyeleri bir araya geldi, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yeniden canlandırdı.

Altında’da nostaljik bir gün yaşandı. Gülpınar ve KarakumKadın Eğitim Kültür Merkezleri ile Gülpınar Gençlik Merkezi üyelerininortaklaşa hazırladığı programda, geçmişe yolculuk yapıldı. Geleneksel sokakoyunlarının yeniden canlandırıldığı etkinlikte, Altındağlı kadınlar gençlerenesilden nesile aktarılan geleneksel oyunları öğretti.

NESİLDEN NESİLE

Altındağlı kadınlar, gençlik merkezi üyesi gençlere”bezirgan başı, körebe, mendil kapmaca, gazoz kapağı, yağ satarım ve beştaşâ€gibi unutulmayacak sokak oyunlarını öğretti. Birlikte oyunlar oynayan kadınlarve gençler, doyasıya eğlendi. Gençlik Merkezi üyeleri ise çaldıklarıenstrümanlar ve verdikleri mini konserlerle kulakların pasını sildi.

“ANILARIMIZ CANLANDI”

Geleneksel sokak oyunlarının önemli bir kültür hazinesiolduğunu söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Doç. Dr. Asım Balcı “Sokak oyunlarıçocukların sosyal hayata hazırlandıkları ilk yer aslında… Sokakta,akranlarıyla birlikte bu tarz geleneksel oyunları oynayan çocuklar, hemeğleniyor hem de öğreniyor. Hepimiz çocukluğumuzda bu oyunları oynadık. Buoyunlar sayesinde kazanmak, kaybetmek, başarmak, takım olmak gibi önemliduyguları yaşadık. Bu oyunlar hepimizin çocukluğundan birer parça ve nesildennesile aktarılması gereken önemli bir kültür hazinesi… Bugün katılım gösterenve anılarımızı yeniden canlandıran tüm kadınlarımıza ve çocuklarımıza çokteşekkür ediyorum.” dedi.

Altındağ’ da geleneksel oyunlar canlandı