DOLAR 27,1167 0.44%
EURO 28,9051 0.43%
STERLIN 33,3351 -0.28%
ALTIN 1.673,42-0,01
BIST 7.800,731,05%
BITCOIN 724509-1,16%
Ankara
27°

AÇIK

16:29

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Altın ithalatının düşürülmesi için bir adım daha

Altın ithalatının düşürülmesi için bir adım daha

ABONE OL
Ağustos 8, 2023 10:15
Altın ithalatının düşürülmesi için bir adım daha
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatına yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük getirilmesine dair Cumhurbaşkanlığı kararı bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı.

ANKARA (İGFA) – Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararına göre, bazı mücevher ve kuyum ürünlerinin ithalatına ek mali yükümlülük getirildi.

Kara göre altın, pırlantalı altın ve kıymetli metallerle kaplanarak elde edilen ürünlere yüzde 20 oranında ek mali yükümlülük uygulanacak.

Bu yükümlülük Avrupa Birliği ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler harici menşeli ürünlere uygulanacak.

Ek mali yükümlülük gümrük idarelerince ithalattan alınan gümrük vergileri ve diğer mali yükümlülüklerden ayrı olarak tahsil edilecek.

Altın ithalatının düşürülmesi için bir adım daha 2

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


    HIZLI YORUM YAP

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.