Akyurt’un Gayrimenkul Raporu

featured
service

Ankara merkeze 32 km uzaklıkta olan Akyurt’ta güncel gayrimenkul fiyatları konusunda son yıllarda hareketlilik yaşanıyor. Ankara’da hızla ilerleyen konut projelerinin yönünü, merkez bölgelerinin aksine Akyurt gibi çevre bölgelere çeviriyor. Bu nedenle bölge, hızla yeni yatırımlar alarak gelişiyor.

30 bin kişinin yaşadığı Akyurt’ta, aynı zamanda 390 sanayi kuruluşu yer alıyor. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin kampüsünün bölgede yer alması, mevcut konut talebini ve nüfus çeşitliliğini artırıyor. Bu nüfus çeşitliliği, konutların niteliklerine de yansıyor. Modern bir mimari ve sosyal olanaklar vadeden yeni projelerden, daha ekonomik fiyatlar sunan eski binalara kadar geniş seçenekler sunuyor.

Satılık gayrimenkul fiyatları ve amortisman süreleri

Günümüzde yalnız yaşayan, bekar nüfusun sayısında artış görülmesine rağmen Akyurt’ta henüz nüfus açısından yoğunluğu hala çocuklu aileler oluşturuyor. Bu nedenle stüdyo daire ve 1+1 satılık gayrimenkullerin yerine 2+1 evlerin daha fazla bulunduğu ilçede, 2+1 satılık daire fiyatları 53.000 ile 350.000 TL arasında değişiyor. 28 mahalleden oluşan Akyurt’ta fiyatlar lokasyona, konutun genişliğine, ısınma sistemine ya da bina yaşına göre değişiyor. Yeni yapılan, doğalgaz kombi ısıtma sistemi bulunan, 3+1 dairelerin 90.000 ile 225.000 TL aralığında satış fiyatları bulunuyor.Yatırımcıların Akyurt’ta güncel gayrimenkul yatırım seçenekleri arasında konut imarlı arsalar da bulunuyor. 400 m2 konut imarlı arsayı 105.000 TL’den başlayan fiyatlarla satın almak mümkün oluyor. Fiyatlar arsanın lokasyonuna ve kullanım alanına bağlı olarak artış gösteriyor. Ticari imarlı arsalarda ise 7080 m2 alana sahip bir arsa için 1.600.000 TL satış fiyatı bulunuyor.

Ticari gayrimenkulde fiyatlar

Akyurt, gayrimenkul yatırımcılarına konutta olduğu gibi yeni projeler sayesinde ticari yatırımlar da sunuyor. Yatırımcılar, yeni ticari projelerden biri olan Oto Alışveriş Merkezi’nde 410 m2’lik bir dükkan 1.030.000 TL’ye satın alabiliyorlar. İş yeri kiraları açısından bakıldığında, 3500 m2’lik 2 katlı fabrika binasının aylık 22.000 TL kira bedeli ile rahatlıkla bulunabiliyor.

Akyurt’ta güncel gayrimenkul yatırımları

Ankara Esenboğa Havaalanı’na yakınlığı sayesinde de Akyurt, güncel gayrimenkul yatırım piyasasında dikkatleri üzerinde toplamayı başarıyor. Esenboğa Havaalanı Metro Projesi ile ulaşım konusunda da rahatlayacak bölgede, gayrimenkul fiyatlarının artması bekleniyor. Ankara’nın büyüme yönünde yer alan Akyurt bölgesinde, konut ve ticari projelerin yanı sıra yoğun olarak kamu projeleri de yapılıyor. Bu da Akyurt’ta güncel gayrimenkul fiyatlarının ve hareketinin günden güne artarak devam edeceğine işaret ediyor.Tüm veriler www.milliyetemlak.com üzerinde yer alan ilanlara/verilere göre hazırlanmış ve verilmiştir. https://www.milliyetemlak.com/dergi/akyurtta-guncel-gayrimenkul-fiyatlari/?utm_source=t.co&utm_medium=social&utm_campaign=gunluk-paylasim
Akyurt’un Gayrimenkul Raporu