Akyurt’tan depremzedeler için birlik oldu

featured
service

Merkezi Kahramanmaraş olan ve çevre illerde de yıkıcı etkiye sebep olan depremin ardından Türkiye’nin her yerinden deprem bölgesine yardımlar gönderiliyor.

Ankara’dan da belediyeler yardım duyurularını yaparak vatandaşlardan gelen yardımları sınıflayıp bölgeye gönderdi, iş makineleriyle, personel gücüyle yaraları sarmak için seferber oldu. Bu belediyelerden bir tanesi de Akyurt Belediyesi.

Akyurt'tan depremzedeler için birlik oldu 1

“37 ARKADAŞIMIZ KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI”

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık yardım çalışmalarıyla ilgili yapılanlar hakkında şunları söyledi: “Deprem haberini aldığımızda Kaymakamımız Metin Selçuk ve idari amirlerimizle toplantımızı gerçekleştirerek bir yardım merkezi kurduk. Belediyemizin Kültür Merkezi geniş alanlarıyla en müsait noktaydı. Sosyal medyanın gücünü kullanarak yaptığımız açıklamanın ardından Akyurtlu vatandaşlar, esnafımız, AKSİAD ve bölgemizde bulunan tüm sanayi kuruluşları yardımlarını tabiri yerindeyse su gibi akıttılar. Afetin meydana geldiği 6 Şubat’tan bugüne kadar TIR, kamyon ve hafif ticari olmak üzere toplam 52 araç dolusu yardım malzemesi depremzedelere ulaştı. Lojistik Tesislerimizde iş makinelerimizin hazırlığını tamamladık. Hafriyat kamyonu, ekskavatör ve kepçelerden oluşan 9 iş makinesi ve bir arazözü bölgeye ulaştırdık. 37 çalışma arkadaşımız arama kurtarma çalışmalarına katıldı. Sahra çadırımızı Kahramanmaraş’ta hizmete alarak her gün 3 bin kişiye sıcak çorba ve yemek ikramı yapmaya başladık. Ayrıca kek, bisküvi, sandviç, meyve suyu ve çay ikramlarımız da kesintisiz olarak devam ediyor.

Akyurt'tan depremzedeler için birlik oldu 2

AKYURTLU KADINLARDAN 10 BİN EKMEK

Akyurtlu kadınlarımız da boş durmadı. Biz un ve mayalarını aldık, onlar da emek verdi ve 6 mahallemizde 10 bin köy ekmeği pişirerek afetzedelere gönderdiler. Teberik, Kızık, Kalaba, Büğdüz, Ahmetadil, Karacalar ve Şeyhler fırınları depremzedeler için yandı. Bu ekmeğin özelliği her hava şartında yaklaşık bir hafta boyunca bayatlamadan kalabilmesidir.

Akyurt'tan depremzedeler için birlik oldu 3

Başkan Yardımcımız, Plan ve Proje Müdürümüz, Temizlik İşleri Müdürümüz ve bir inşaat mühendisimizden oluşan teknik ekibimizle biz de afet bölgesine gittik. Afetzede vatandaşlarımızın Ankara’da misafir edilebilmesi için yurtlar ve resmi kurumların misafirhanelerinin yanı sıra mahallelerimizde bulunan konaklarımızı da misafirhaneye çevirdik. Akyurt’un çeşitli noktalarında kalan afetzede vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için ekipler kurduk. Ziyaretlerimizi yaparak ihtiyaçları karşılıyoruz. Çeşitli ulaşım araçlarıyla yakın çevremize gelen afetzede vatandaşlarımızı bulundukları yerden alarak Ankara’da AŞTİ ve Ankara Tren Garı’na taşıyoruz. Gördük ki böyle zamanlarda milletimiz büyük bir kenetlenmeye imza atıyor. Bu kenetlenme bizi büyük millet yapan en önemli olgu. Az çok demeden, Belediyelerimiz tüm imkanlarını afetzedeler için seferber etti. Bu zor zamanlarda gösterdiğimiz birliktelik inşallah hep devam edecek. Allah ülkemize böyle acıları tekrar yaşatmasın. İnşallah bu günleri de birlik olarak atlatacağız.” ifadelerini kullandı.

Akyurt’tan depremzedeler için birlik oldu