Akyurt’ta yemek yarışması geleneksel hale geliyor

featured
service

Akyurt’ta geçtiğimiz yıl Akyurtlular Derneği tarafından başlatılan yemek yarışmasının ikincisi Osmanlı Mesire Alanı’nda 9 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. Saat: 12:00-17:30 arasında yemekler jüri tarafından değerlendirilecek, ödül töreni de Saat: 18:00’da düzenlenecek.

Akyurt’a ait yemek kültürünün gün ışığına çıkarılması, unutulmaya yüz tutmuş yemek tariflerinin uygulanması ve nesillere aktarılmasını sağlamak için düzenlenen yemek yarışması geleneksel hale geliyor. Geçtiğimiz yıldan farklı olarak ise bu yılki yarışma Türkiye Aşçılar Federasyonu’nu ile ortaklaşa düzenleniyor.

İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve ilçe sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan yemek yarışmasına katılmak isteyenler 2 Temmuz 2023 Pazar günününe kadar başvuruda bulunabilecek. Yarışmacılar et yemeği, hamur işleri, hamurlu tatlılar ve çorbalar kategorisinde hünerlerini sergileyecekler. Dereceye giren tüm yarışmacılarda altın ile ödüllendirilecek.

Katılım koşullarından bazıları;
Yarışmaya katılmak isteyenler sadece bir yemek için başvuruda bulunabilecek ve yemekler evde hazırlanabilecek. Yarışma günü yemeklerini ısıtabilecekleri ve sunuma hazırlayacakları tüm malzemeler bulunacak.

Evde hazırlanan yemeklerin tüm yapım aşamalarının kesintisiz bir şekilde cep telefonlarına video kaydı ile çekilmesi gerekiyor. Dereceye giren yarışmacıdan bu video kaydı seçici kurul (jüri) tarafından istenilecek ve izlenecek. Yemeğinin yapım videosu olmayan dereceye giren yarışmacı da elenecek.
Yarışmaya katılacaklara, dernek merkezinde, kayıt esnasında hangi yemekle yarışmaya katılmak istiyorsa, yemeğin yöresel tarifi verilecek.

Kategoriler ve yemek çeşitleri şu şekilde;
Et yemeği
1. Akyurt Homaçası
2. Akyurt Tirit Yemeği

Hamur işleri
3. Akyurt Tandır Böreği
4. Akyurt Yazma Çöreği
5. Akyurt Ketesi

Hamurlu Tatlılar
6. Akyurt Höşmerimi
7. Akyurt Şekerparesi
8. Akyurt Yazma Baklava

Çorbalar
9. Akyurt Topak Tarhana Çorbası
10. Akyurt Soğuk Çorbası
11. Akyurt Sakala Sünen Çorbası

Akyurt’ta yemek yarışması geleneksel hale geliyor