Akyurt’ta Ehl-i Beyt Paneli

service

Yeni Mesaj Gazetesi’nin düzenlediği “İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhid’in Merkezi Ehl-i Beyt” konulu panel Akyurt Kültür Park’ta Onur Park Restaurant’ta gerçekleştirildi.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, ilahiyatçı yazar Aydın İlik’in konuşmasıyla devam etti. “Tevhidin Merkezi Ehl- i Beyt” konulu bir sunum gerçekleştiren İlik, ayet ve hadislerle Ehl-i Beyt hakkında dinleyicilere bilgi verdi.
DSCF4714 DSCF4702
İslam’da Ehl-i Beyt’in yerini ve Gadir-i Hum’u hem Ehl-i Beyt hem de Sünni kaynaklardan aktaran İlik, bu gerçeğin yıllardır çeşitli fitnelerle insanlardan gizlendiğini ve birliğin yegâne merkezinin Ehl-i Beyt olduğunu söyledi. Nakşibendîlik gibi akımların Ehl-i Beyt’siz İslam oluşturma misyonunda en büyük rollerden birine sahip olduğunu söyleyen İlik, Ehl-i Beyt’e dayanmayan bu oluşumların uydurma ve sahte olduğunu ifade etti. 
“ATATÜRK SEYYİD VE ‘EHL-İ BEYT’TİR”İlahiyatçı Yazar Aydın İlik’in ardından bir konuşma yapan Gazeteci Yazar İlhan Gültekin, Atatürk’ün anne ve babasına yıllarca ağıza alınmayacak iftiralar atıldığını dile getirdi. Gültekin “Bu iftiralar karşısında Prof. Dr. Haydar Baş çıktı ve dedi ki ‘Atatürk ona dinsiz diyenlerin hepsinden daha dindar ve hepsinden daha Türk’tür’ Atatürk Seyyid ve soyu da belli olan, Ehl-i Beyt’ten bir insandır.” diye konuştu. Atatürk’ün soyağacını Osmanlı belgeleriyle ortaya koyan Gültekin, bu belgelere isteyen herkesin ulaşabileceğini fakat ona iftira atanların amacının başka olduğunu da sözlerine ekledi.Panel Araştırmacı Gazeteci Nuri Kaplan’ın Prof. Dr. Haydar Baş’ın Milli Ekonomi Modeli hakkında bilgi vermesi ile sona erdi.IMG-20150104-WA0001 IMG-20150104-WA0004
Akyurt’ta Ehl-i Beyt Paneli