Akyurt’ta BİLSEM açıldı

featured
service

Türkiye’de 1992 yılında üstün yetenekli öğrencilerin eğitimi için Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Üstün Yeteneklilerin Eğitimi şubesine bağlı olarak kurulan Bilim ve Sanat Merkezleri(BİLSEM) Akyurt’ta da açıldı. Uyum programını başarıyla tamamlayan öğrenciler aileleriyle birlikte belgelerini aldı.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın Mayıs 2022’de gelen açılış onayıyla kurulması başlatılan Akyurt BİLSEM 19 Eylül 2022 tarihinde 20 öğrenci ile Akyurt’ta TOKİ Ortaokulu binasında eğitime başladı.

2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Akyurt Bilim ve Sanat Merkezi’nde eğitim görme hakkı kazanmış olan 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri Uyum Programını başarı ile tamamlayıp destek programına geçti. 40 saatlik süreyle uygulanan uyum programı etkinlikleri çerçevesinde öğrenciler hem birbirleriyle tanıştı hem de merkezi tanıdı. Uyum programı hakkında konuşan BİLSEM Müdürü Hüseyin Şenel, “Öğrenciyi tanımayı amaçlayan, kişisel, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkı sağlayan, bilimsel düşünceyi ve estetik duyguları geliştiren etkinlikler aracılığıyla öğrencilerde BİLSEM kültürünün oluşmasının da sağlanması amacıyla yapılan programı başarı ile tamamlayan öğrencilerimizi tebrik ederiz” diye konuştu.

İlkokullarda sınıf öğretmeninin yönlendirmesi ile her eğitim-öğretim döneminin sonunda gerçekleştirilen yazılı ve uygulamalı sınavlarla BİLSEM’e öğrenci alımı yapılıyor. BİLSEM’lerde öğrencilere Genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar, müzik gibi alanlarda özel eğitim desteği sunuluyor. Akyurt’ta da uyum programını tamamlayan öğrenciler ‘Destek eğitimi programı’, ‘Bireysel yetenekleri fark ettirme programı’, ‘Özel yetenekleri geliştirme programı’ ve ‘Proje programı’ ile eğitimlerine devam edecek. Ders saatleri ise okul çıkış saatlerine göre hafta içi ve hafta sonu olarak planlanıyor.

Akyurt'ta BİLSEM açıldı 1
Akyurt'ta BİLSEM açıldı 2
Akyurt’ta BİLSEM açıldı