Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri eTwinning projesinde

featured
service

Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning projesi ‘TECHNOKIDS ON THE CULTURE BRIDGE’ ile öğrencileri farklı kültürlerle buluşturuyor.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa’da okul işbirliğini teşvik eden eTwinning’de Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’da yer alacak.

‘TECHNOKIDS ON THE CULTURE BRIDGE’ adlı eTwinng projesinde Türkiye, İtalya, Litvanya, Moldova, Romanya ve İspanya olmak üzere 6 farklı ülkeden 10 okul ve 14 öğretmen ve yaklaşık 100 öğrenci yer alıyor. Mart ayında Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri’nin de dahil olduğu projenin mayıs ayında bitmesi planlanıyor. Proje sayesinde 2023 eğitim-öğretim yılında öğrencilere farklı kültürleri tanıma fırsatının sunulması hedeleniyor. Projenin çıkış noktası olarak ise öğrencilerin coğrafi farklılıklara rağmen ortak bir kültüre sahip olduklarını fark etmeleri gösteriliyor.

Ayrıca farklı kültürlerden gelen akranları ile kültür alışverişinde bulunarak eğitimi daha verimli hale getirmek amaçlanırken, öğrencilerin bu programlarla “Web 2.0 Araçları” hakkında bilgi sahibi olmalarını ve kendi eğitim içeriklerini oluşturmaları sağlanacak. Farklı coğrafyalardan öğretmenler sürece dahil edilerek hem eğitim hem de kültürel hayat çeşitlendirilmiş olacak.

Akyurt Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri eTwinning projesinde