Akyurt Belediyesi’nden gezi, konser ve sünnet şöleni kararı

featured
service

Akyurt Belediye Meclisi’nin Haziran ayı görüşmeleri sona erdi. Yaz ayı içerisinde halk konseri gerçekleştirilmesi, kadınlara yönelik gezi ve sünnet şöleni düzenlenmesi kararı alındı.

EĞLENCE VE KONSER ETKİNLİKLERİ
Akyurt Belediye Meclisi’nde yaz aylarının başlaması ile birlikte ilçede gerçekleştirilecek olan faaliyetler görüşüldü. Çocuklar için animasyon gösterileri düzenlenmesi, oyun eğlence parkları oluşturulması, halk konseri programı düzenlenmesi kararı alınarak ilgili komisyona havale edildi.

KADINLAR İÇİN AMASYA GEZİSİ
Diğer taraftan kadınlara yönelik geziler bu yıl da sürecek. Daha önce Kastamonu, Şanlıurfa gezileri düzenleyen Akyurt Belediyesi bu yıl ise Amasya ilini tercih etti. Mecliste alınan kararda “Anadolu’nun en eski yerleşim yerleri arasında yer alan ve tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan, sahip olduğu zengin tarihi dokusuyla adeta bir açık hava müzesi görünümündeki, Yeşilırmak Nehri’nin içinden geçtiği Şehzadeler Şehri olarak anılan Amasya ilimize 2023 yılı içerisinde İlçemizde ikamet eden bayanlara yönelik kültürel gezi düzenlenmesi” ifadelerine yer verildi. Bu kararda Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’e tevdi edildi.

SÜNNET ŞÖLENİ
Pandemi döneminde iptal edilen ve geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sünnet şöleni bu yılda devam edecek. Buna göre 6-12 yaş aralığında çocuklar için sünnet şöleni gerçekleştirilecek. Temmuz Ayı içerisinde çocuklar sünnet edilecek, sünnet olan çocukların kıyafetleri de belediye tarafından karşılanacak. Bunun yanı sıra çocuklara çeşitli hediyeler verilecek ve bir de şölen organizazyonu düzenlenecek. Başvuruların ise Haziran ayı içerisinde duyurulması bekleniyor.

Akyurt Belediyesi’nden gezi, konser ve sünnet şöleni kararı