Akyurt Belediyesi’den Ödüllü Yarışma

service

Akyurt Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ödüllü en güzel bahçe ve balkon yarışması başvuruları başladı.

1- YARIŞMANIN KONUSU
Akyurt Belediyesi tarafından düzenlenen yarışma, Akyurt Belediyesi sınırları içerisinde yer alan “En Güzel Bahçe ve Balkon Yarışması”nın jüri üyeleri aracılığıyla belirlendiği, yeşili sevdirmek ve insanların çiçeklerle huzur içinde yaşamlarını sürdürmeleri, yaşanılan çevreye sahip çıkma ve güzelleştirme konulu, ödüllü bir yarışmadır.
2- YARIŞMANIN AMAÇLARI
– Akyurt Belediyesi sınırlarında yaşayan vatandaşlarımızın çevre bilincinin arttırılmasına Akyurt Belediyesi olarak katkı konulması amaçlanmaktadır.
–  Yaşanılan çevrenin korunmasına ve güzelleştirilmesine Akyurt Belediyesi’nin öncü olması amaçlanmaktadır.
– Yarışma vesilesiyle bir rekabet ortamı yaratılarak kalite ve çeşitlilik bakımından daha zengin bahçelerin ve balkonların oluşturulması amaçlanmaktadır.
– İlçedeki doğal ve yeşil ortamların arttırılarak estetik açıdan daha güzel bir Akyurt yaratılması yarışmanın temel amaçlarından birisidir.
3- YARIŞMA KATEGORİLERİ
– “En Güzel Ev Bahçesi”
– “En Güzel Ev Balkonu”
– Bu kategoride ilçe sınırları içerisinde yer alan, sahipleri tarafından yarışmaya başvurulan, müstakil evlerin, site içerisinde ikamet eden evlerin bahçeleri ve balkonları değerlendirilmeye alınacaktır.
4-YARIŞMAYA BAŞVURU ŞEKLİ
– Yarışmacılar, 15 Temmuz 2016 günü Saat 17:00’a kadar Akyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne şahsen başvuracak.
5-YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI
– Yarışma, Akyurt Belediyesi sınırlarında yaşayan herkesin katılımına açıktır.
– Akyurt Belediyesi’nin hiçbir personeli ve Belediye Meclis Üyeleri, Jüri üyelerinin birinci derece yakınları yarışmaya katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemez.
– Yarışmaya, profesyonel olarak bahçe düzenleme hizmeti, peyzaj mimarlığı hizmeti sunan kişi veya firmalar katılamaz, yarışma ile ilgili hiçbir hak iddia edemezler.
– Yarışmacılar, Akyurt Belediyesi’nin şartnamesi başta olmak üzere belirlediği tüm şartları kabul etmiş ve onaylamış sayılırlar.
– Başvuru yapacak kişilerin işbu formu doldurmuş ve imzalamış olması yeterlidir. Başvuru esnasında Balkonun / Bahçenin dışarıdan ve içeriden farklı açılardan 5 adet çekilmiş net fotoları CD-DVD’ye kaydedilmiş olarak verilecektir.
– Yarışmaya başvuran tüm kategorilerdeki mekânların sahipleri, başvuru tarihinde Akyurt Belediyesi’ne sundukları fotoğraflardaki mekânlarının şekillerini, yarışma sonucunun açıklanacağı tarihe kadar aynı şekilde muhafaza etmekle yükümlüdürler.
– Bahçede bakım, temizlik, bitkilerin uyumu, budanması, formunun düzgün olması, bakım kalitesi (çimin düzgün ve sağlıklı olması), bulunan objeler, su ögesinin kullanılması, yapısal görseller (kameriye, çardak, vb. ) bulunması, çiçeklendirme bulunması farklı objeler kullanılarak dekorlar hazırlanması atık ürünlerin kullanılması değerlendirmeye alınacaktır.
– Yarışma değerlendirme komisyonu, meydana gelebilecek değişiklikler sebebiyle yarışmanın ödüllerini önceden haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir.
– Değerlendirme ve eleme kriterleri jüri heyeti tarafından iki aşamadan oluşacaktır.
– Verilen resimlerin değerlendirilmesi
– Son 3’e kalan Bahçe ve Balkon’un yerinde değerlendirilmesi
– Tek mülkiyet sahibi kişiler, apartman yöneticisi veya temsilcisi katılabilecektir.
– Bir katılımcı konutunun ancak bir balkonu veya bahçesi için yarışmaya katılabilir.
– Balkon ve Bahçelerde yapay bitkilerle yapılan süslemeler dikkate alınmayacaktır.
Akyurt Belediyesi’den Ödüllü Yarışma